Integrácia Ukrajiny do NATO prinesie stabilitu, tvrdí poľský minister obrany

Integrácia Ukrajiny do NATO prinesie stabilitu, tvrdí poľský minister obrany

Poľský minister obrany a vicepremiér Mariusz Błaszczak povedal, že integrácia Ukrajiny do NATO a EÚ bude najlepšou možnou investíciou do stability a prosperity pre Západ.

Je potrebné vyvinúť väčší tlak na Rusko, aby pomohlo Ukrajine vyhrať vojnu, čo čiastočne znamená integráciu Ukrajiny do NATO, povedal poľský minister obrany Mariusz Błaszczak počas diskusie pre think-tank Atlantickej rady.

Pre americký think-tank povedal, že „integrácia Ukrajiny do NATO a EÚ bude najlepším možným opatrením na dosiahnutie stability a prosperity euroatlantického spoločenstva“ a že to je dôvod, prečo NATO musí potvrdiť, že vstup Ukrajiny je stále platný.

Jeho príspevok bol súčasťou diskusie Atlantickej rady pred VIlniuským summitom NATO. Samit v hlavnom meste Litvy sa uskutoční v júli.

Poľský minister obrany tvrdil, že kým Rusko nebude pripravené na politické urovnanie konfliktu spôsobom, ktorý zaručí ukrajinskú bezpečnosť, Západ nemá inú možnosť, ako pokračovať v komplexnej podpore Kyjeva, aby mu umožnil vytlačiť ruské sily z ukrajinského územia. Preto tiež vyzval na prísnejšie sankcie a poznamenal, že rozhodnutie Ruska umiestniť jadrové zbrane v Bielorusku naznačuje, že nie je pripravené usilovať sa o mier.

0Shares
Správy Svet