Ako sa vracia extrémna chudoba, India zaznamenáva nárast detského otroctva

Ako sa vracia extrémna chudoba, India zaznamenáva nárast detského otroctva

Keď v máji 2020 zomrel 13-ročný detský robotník Shashikant Manjhi, jeho telo nebolo možné previezť do domu jeho rodiny z tehál a blata vo východnom štáte Bihár, 1 126 km od rádžastánskeho štátu Džajpur, kde Chlapec pracoval viac ako rok.

Blokovanie bolo znemožnené, vysvetlil policajt, ​​ktorý telefonicky oznámil správu o smrti chlapcovej rodine, pričom sľúbil, že dieťa úctivo spopolní.

O niekoľko dní neskôr Shashikantova matka Sahuja Devi vykonala záverečné obrady svojho posledného dieťaťa na otvorenom poli niekoľko sto metrov od ich domova. Bábiku vyrobenú z nelúpanej šupky použila na predstavenie dieťaťa, ktoré posielala do plameňov.

V jednom z mála telefonických rozhovorov jej syn povedal, že je unavený z ukladania flitrov, kamienkov a lesku na kovové náramky 14-15 hodín denne. Túžil po návrate. Píše portál Aljazeera.

„Jeho zamestnávateľ mu nedovolil hovoriť s nami niekoľko týždňov,“ povedala Sahuja pre Al Jazeera, sediacu na bahnitej podlahe jej domu.

Miešala veľký, sčernalý hliníkový hrniec ryže, ktorý bude obedom pre päť dospelých a šesť detí, s malou šálkou vodného dal.

Potom jej najstarší syn Mithilesh (30) ochorel a rodina potrebovala hotovosť. Podarilo sa im získať Shashikanta k telefónu.

„Photan povedal, že by presvedčil svojho zamestnávateľa, aby poslal peniaze,“ povedal Subbidevi, Mithileshova manželka, a použil rozmarné meno, ktoré zamestnávateľ dal Shashikantovi.

„Photanove peniaze neprišli, iba telefonát oznámil jeho smrť.“

V meste Bhimpur Tola, kde žijú, v susedstve dediny Sondiha a 32 km od najbližšieho mesta Gaya by dokonca získanie ďalších informácií znamenalo nákladný celodenný výlet na policajnú stanicu Konch, vzdialenú 13 km.

„Doma nebola rupia.“ Pokiaľ nám Photan neposlal peniaze, nemali sme nič, “povedal Subbidevi.

Shashikant bol jedným z desiatok tisíc obchodovaných detských robotníkov, ktorí pokračovali v práci počas zablokovania koronavírusu, ich prevádzači a zamestnávatelia boli zvyknutí vyhýbať sa strážcom zákona.

0Shares
Šokujúce Správy Svet