Nákladná loď so 4000 vozidlami Porsche a Volkswageny začala uprostred Atlantiku horieť

Nákladná loď so 4000 vozidlami Porsche a Volkswageny začala uprostred Atlantiku horieť

Foto zdroj Marinha Portuguesa

Nákladná loď prevážajúca až 4 000 vozidiel značky Porsche a Volkswagen začala uprostred Atlantického oceánu horieť, informujú denníky Mirror a Daily Mail.

Po vypuknutí požiaru v nákladnom priestore bol na palube lode Felicity Ace vyhlásený poplach, ktorý viedol k evakuácii 22-člennej posádky.

Portugalské námorníctvo vo svojom vyhlásení potvrdilo, že členov posádky zachránili v záchranných člnoch, keď loď začala horieť neďaleko Azorských ostrovov v strednej časti Atlantického oceánu. Dodala, že príčina požiaru je v súčasnosti neznáma.

Podľa online lokátorov plavidiel loď vyplávala 10. februára z nemeckého mesta Emden a smerovala do prístavu Davisville v americkom štáte Rhode Island.

Loď, ktorá pravidelne preváža cez more vozidlá značiek Volkswagen, Lamborghini, Audi a Porsche, mala doraziť do USA 23. februára. Portugalské námorníctvo vo svojom vyhlásení uviedlo, že pri záchrannej operácii pomáhali jeden hliadkovací čln a štyri obchodné plavidlá spolu s lietadlami portugalského letectva.

Hovorca spoločnosti Porche uviedol, že ide o veľmi dôležitú udalosť. „V myšlienkach sme bezprostredne pri 22 členoch posádky obchodnej lode Felicity Ace, ktorí sú podľa našich informácií v bezpečí a v poriadku vďaka portugalskému námorníctvu, ktoré ich zachránilo po nahlásení požiaru na palube,“ citoval ho denník Daily Mail.

Zdroj: MirrorDaily Mail

0Shares
Správy Svet Video