Orbán sa pustil aj do Slovenska! Z jeho slov bude Heger šalieť! Toto podľa neho predlžuje vojnu

Orbán sa pustil aj do Slovenska! Z jeho slov bude Heger šalieť! Toto podľa neho predlžuje vojnu

Viktor Orbán dnes vyhlásil v Rumunsku, že dodávanie zbraní Ukrajine iba predlžuje vojnu, pretože Ukrajina dostáva západné zbrane, ktoré potom získavajú Rusi.

Podľa Orbána môže vojna skončiť iba rusko-americkými rokovaniami.

Európa podľa jeho slov stráca určujúce pozície vo svetovej politike preto, lebo nedokáže udržať poriadok vo vlastných radoch.

„Poliaci sa cítia byť súčasťou rusko-ukrajinskej vojny, do ktorej sa však Maďarsko nechce zapojiť, lebo to nie je naša vojna. Česi a Slováci mali výmenu vlád, ktoré sa snažia získavať priazeň Bruselu. Je to rozhodnutie, ako keby ste chceli ustajniť kone v horiacej maštali,“ vyhlásil premiér.

Stratégia Západu na podporu Ukrajiny nefunguje, je potreba nová, povedal Orbán

Stratégia Západu na podporu Ukrajiny napadnutej Ruskom nefunguje, nový prístup by sa mal sústrediť na vyjednávanie o mieri, nie na víťazstvo vo vojne. V prejave pred maďarskou menšinou v Rumunsku to povedal maďarský premiér Viktor Orbán. Zopakoval tiež, že Budapešť nepodporí európske sankcie, ktoré by sa týkali dovozu ruského plynu, pretože nechce poškodiť ekonomiku krajiny.

Zelenskyj: Bez ohľadu na to, čo Rusko sľúbi, nájde spôsoby, ako to nesplniť

Prezident Zelenskij povedal delegácii Snemovne reprezentantov, že raketový útok na odeský prístav deň potom, čo Ukrajina a Rusko dosiahli dohodu o vývoze obilia, ukazuje, že Moskva nie je dôveryhodná.

Skladisko obilia v odeskom prístave ruský raketový úder nepoškodil, strely zasiahli infraštruktúru prístavu, povedala ukrajinská armádna hovorkyňa

Podľa hovorkyne ukrajinskej armády Natalija Humenjukovej úder skladiska obilia v prístave nepoškodil. „Je zrejmé, že cieľom nepriateľa bolo zasiahnuť konkrétne odesský obchodný námorný prístav. Štyri strely typu Kaliber mierili práve týmto smerom. Dve z nich zostrelila protivzdušná obrana, dve zasiahli objekty infraštruktúry samotného prístavu. Zasiahnutá bola aj čerpacia stanica,“ oznámila podľa agentúry Unian novinárom Humenjuková. Úder podľa nej nespôsobil žiadne významné škody ani si nevyžiadal obete.

zdroj

0Shares
Správy Svet