dm kampaň venovaná ženskému zdraviu oslovuje verejnosť aj umením

dm kampaň venovaná ženskému zdraviu oslovuje verejnosť aj umením

4.7.2024 (SITA.sk) – Rozsiahla osvetová kampaň dm drogerie markt, ktorá sa počas celého leta zameriava na fyzické, duševné aj emocionálne zdravie žien, predstavila svoju ďalšiu súčasť: inštaláciu detabuizujúcu tému menštruačného cyklu.

dm drogerie markt ku svojej kampani opäť pridala aj umelecký prvok. V spolupráci s ilustrátorkou Sashou Chaginou a Ateliérom ELOO pripravila putovný pop-up, ktorý metaforicky zhmotnil pocity štyroch fáz menštruačného cyklu.

Putovnú inštaláciu navrhla a ilustrovala umelkyňa Sasha Chagina, s ktorou dm spolupracuje od roku 2022. Nesie názov „Som dosť veľká na to, aby som o menštruácii hovorila otvorene“ a znázorňuje fázy menštruačného cyklu a jeho prežívania: fázu menštruácie, folikulárnu fázu, fázu ovulácie a luteálnu fázu. Okoloidúci môžu vstúpiť do jednotlivých častí a prostredníctvom usporiadania priestoru bližšie spoznať pocity typické pre danú fázu cyklu. Priestrovo inštaláciu navrhol a realizoval Ateliér ELOO.

„Umenie považujeme za veľmi dôležitý nástroj, ktorý môže v spoločnosti hovoriť o všetkom – aj o tabuizovaných témach. Týmto prvkom na frekventovaných chodbách obchodných centier chceme poukázať na to, že rozhovory o menštruácii patria do spoločnosti a netreba sa za nich hanbiť,“ vyjadrila sa Natália Franková, skupinová vedúca marketingu dm drogerie markt.

S cieľom detabuizovať tému menštruácie navštívi inštalácia počas leta postupne viaceré slovenské mestá, kde bude umiestnená vo vybraných obchodných centrách. Svoju cestu odštartovala v OC nivy v Bratislave 28. júna, zastaví sa v OC City Arena v Trnave, v Europa SC v Banskej Bystrici a v OC novum v Prešove. Presnejší harmonogram vystavenia nájdete na podstránke mojadm.sk/zenske-zdravie.

Na inštaláciu odkazujú rôzne rozpracovania: ilustrácie verejnosť mohla vidieť v predajniach dm a počas podujatí dm ON TOUR a ešte uvidí v septembri počas dm ženského behu, sú zapracované do vlastných Kresiek (tetovačiek), taštičiek na menštruačné potreby či edukačnej brožúry o menštruácii. Okrem toho je ilustrácia v podobe odznakov aj tohtoročným fyzickým symbolom kampane.

Informačný servis

Viac k témam: Menštruácia, PR, ženské zdravie
Zdroj: SITA.sk – dm kampaň venovaná ženskému zdraviu oslovuje verejnosť aj umením © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko