„Hrobár“ zo skupiny sátorovci dostal doživotný trest, zakopával obete mafiánskeho gangu

„Hrobár“ zo skupiny sátorovci dostal doživotný trest, zakopával obete mafiánskeho gangu

23.11.2021 (Webnoviny.sk) – Lehelovi Horváthovi známemu ako „Hrobár“ zo skupiny sátorovci uložil dnes Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku doživotný trest väzenia. Vyhovel tak návrhu prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry, pričom obžalovanému má tiež prepadnúť majetok. Rozhodnutie nie je právoplatné.

Majú nahradiť obrovskú škodu

Úrad špeciálnej prokuratúry obžaloval Lehela Horvátha pre členstvo v zločineckej skupine, podiel na piatich vraždách a tiež pre krádež 45,5 milióna vtedajších slovenských korún z roku 2003.

V prípade spomenutej krádeže čelil obžalobe aj Ivan K. Tomu súd uložil trest dva roky väzenia s podmienečným odkladom na dobu dvoch rokov. Spolu s Lehelom Horváthom by zároveň mali poškodenej spoločnosti nahradiť škodu vo výške 1 507 000 eur.

Obeťami boli biele kone

Pokiaľ ide o trestné činy vraždy, podľa obžaloby boli obeťami v dvoch prípadoch takzvané biele kone. V jednom prípade osoba, pri ktorej sa obžalovaný obával vyzradenia účasti na spomenutej krádeži a v dvoch prípadoch išlo o členov skupiny sátorovci, konkrétne o Andora Reisza a o samotného zakladateľa skupiny sátorovcov Ľudovíta (Lajosa) Sátora.

Lehel Horváth svoju prezývku nadobudol tak, že na pozemku v areáli bývalého družstva v Čótfe zakopával obete mafiánskeho gangu.

Viac k témam: Sátorovci, Súdy, Vražda
Zdroj: Webnoviny.sk – „Hrobár“ zo skupiny sátorovci dostal doživotný trest, zakopával obete mafiánskeho gangu © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko