Výsledok prvého kola prezidentských volieb vyzerá nádejne a povzbudivo, tvrdí Korčok (video)

Výsledok prvého kola prezidentských volieb vyzerá nádejne a povzbudivo, tvrdí Korčok (video)

24.3.2024 (SITA.sk) – Výsledok prvého kola prezidentských volieb vyzerá nádejne a povzbudivo. Uviedol to občiansky kandidát za prezidenta Ivan Korčok, ktorý si zároveň priznal, že veľkú časť voličov doposiaľ nepresvedčil.

Viac o téme: Prezidentské voľby na Slovensku 2024

Zdôraznil, že chce byť prezidentom, ktorý namiesto proklamovaného pokoja, o ktorom rozpráva jeho protikandidát Peter Pellegrini (Hlas-SD), hovorí o tom, aby sa naplnili predvolebné sľuby vládnej koalície. Pripomenul, že ide o zabránenie zdražovaniu hypoték a potravín a aby tu nerástli len platy vládnych činiteľov, ale aj platy statočných občanov.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Volebná noc Ivana Korčoka (fotografie)

Nebude konať podľa nikoho príkazov

Korčok taktiež prisľúbil, že chce byť nezávislým prezidentom, nebude konať podľa nikoho príkazov a svojím nezávislým rozhodovaním bude zabezpečovať riadny chod ústavných orgánov. Na nedeľnom tlačovom vyhlásení ďalej poprosil voličov, aby prišli k volebným urnám aj v druhom kole prezidentských volieb.

https://cdnv.sita.sk/sites/34/2024/03/korcok_volebna-noc_vyjadrenie-po-uzatvoreni-miestnosti1.mp4

Budem sa snažiť otvárať oči, budem sa snažiť prihovárať všetkým, ktorí naozaj sú sklamaní zo súčasnej situácie,“ povedal a doplnil, že urobili dobre, keď kampaň poňali poctivo.

Som nohami veľmi pevne na zemi, všetci veľmi dobre vieme, že ak chceme v druhom kole uspieť a zvíťaziť, potrebujeme robiť viac preto to, aby sme oslovili voličov v celom širokom politickom spektre. Musím a chcem hovoriť viac k tým desiatkam tisíc voličom vládnej koalície, ktorí nesúhlasia s tým, kde vláda ťahá Slovensko,“ povedal. Zároveň tvrdí, že predseda parlamentu Peter Pellegrini vidí, kam ťahá Slovensko vládna koalícia a taktiež to nechce.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Prezidentské voľby na Slovensku 2024 (fotografie)

Pellegrini neurobí vôbec nič

Podstata je, že on proti tomu, čo sám vidí a s čím sa nevie stotožniť neurobí vôbec nič, a tak ako doteraz sa rozhodol byť ticho a asistovať tomuto nedobrému smerovaniu Slovenska. Je preňho podstatné odísť od zodpovednosti, ktorú dnes nesie ako súčasť súčasnej trojkoalície,“ uviedol.

Občiansky kandidát Korčok všetkých zároveň pozval na nedeľňajšie podujatie, ktoré sa uskutoční na Námestí slobody v Bratislave o 18:00. Zdôraznil, že nepôjde o protest, ale o podujatie za prezidenta republiky.

V nasledujúcom týždni Korčok navštívi aj ďalšie slovenské mestá, ako Košice, Banskú Bystricu a Žilinu.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Volebná noc 1. kola prezidentských volieb na Slovensku 2024 (fotografie)

Viac k témam: Kandidát na prezidenta Ivan Korčok (Prezidentské voľby 2024), Kandidát na prezidenta Peter Pellegrini (Prezidentské voľby 2024), Prezidentské voľby na Slovensku 2024
Zdroj: SITA.sk – Výsledok prvého kola prezidentských volieb vyzerá nádejne a povzbudivo, tvrdí Korčok (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko