Agh z kauzy Kočnerových zmeniek bol zadržaný v Prahe, odpyká si 13-ročný trest

Agh z kauzy Kočnerových zmeniek bol zadržaný v Prahe, odpyká si 13-ročný trest

30.3.2022 (Webnoviny.sk) –
aktualizované 30. marca 12:23

Polícia zadržala Štefana Agha, ktorý bol odsúdený v kauze falšovania televíznych zmeniek na 13-ročný nepodmienečný trest väzenia. Ako informuje portál televízie Markíza tvnoviny.sk, zadržať ho mali v Prahe.

Zmätok na súde

Portál pripomína, že polícia vyhlásila v sobotu 26. marca po Aghovi pátranie. Ten však tvrdí, že sa voči rozsudku v kauze zmenky odvolal a advokát ho vraj uistil, že rozsudok ešte nebol právoplatný.

„Podľa jeho advokáta vraj nastal na súde ´zmätok´,“ uviedol spomínaný portál. Dodal, že Agh sa podľa vlastných slov cíti nevinný a nemá prečo nastúpiť na výkon trestu.

Dočasne poverený prezident Policajného zboru SR Štefan Hamran pred stredajším rokovaním vlády potvrdil, že disponuje informáciou o zadržaní obvineného Agha. Dodal, že aktuálne čakajú na definitívne potvrdenie z českej strany.

Na obvineného upozornil občan

Hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka ozrejmil, že slovenskú políciu kontaktoval občan, ktorý spozoroval vo vlakovom vozni muža pripomínajúceho hľadaného Agha. Za týmto účelom preto vyhotovil fotografie a video, na základe ktorého mala slovenská polícia istotu, že ide naozaj o právoplatne odsúdeného Agha.

„Ešte počas trvania cesty vlakom slovenskí policajti z prezidiálneho cieľového pátrania požiadali partnerský útvar národnej jednotky cieľového pátrania Polície ČR o súčinnosť v pátraní. Akýkoľvek okamžitý zásah českej polície bol znemožnený faktom, že v danom čase nebol ešte zo strany súdu vydaný ani európsky, ani medzinárodný zatýkací rozkaz. Na túto skutočnosť promptne reagoval príslušný súd, ktorý následne Európsky zatykač vydal,“ vysvetlil Slivka.

Zadržanie Agha sa nakoniec podarilo v stredu v skorých ranných hodinách v Prahe 4. Policajný hovorca potvrdil, že o jeho vydaní na Slovensko budú rozhodovať české orgány.

Viac k témam: Súd zmenky Markízy (M. Kočner P. Rusko), Väzenie
Zdroj: Webnoviny.sk – Agh z kauzy Kočnerových zmeniek bol zadržaný v Prahe, odpyká si 13-ročný trest © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko