Matovič povedal, prečo OĽaNO a priatelia nepodporili Ódorovu vládu. Je za tým 200 eur na dieťa

Matovič povedal, prečo OĽaNO a priatelia nepodporili Ódorovu vládu. Je za tým 200 eur na dieťa

15.6.2023 (SITA.sk) – Poslanecký klub OĽaNO a priatelia nemohol podporiť programové vyhlásenie vlády Ľudovíta Ódora, keďže vláda sa nezaručila, že zachová podporu 200 eur mesačne na dieťa. V Národnej rade (NR) SR to pre médiá uviedol predseda hnutia OĽaNO a priatelia Igor Matovič.

Dodal, že i napriek tomu sú otvorení podpore dobrých zákonov z dielne vlády. Ódorovmu kabinetu tiež ponúkol, že sú mu k dispozícii na zvolanie mimoriadnej parlamentnej schôdze, keďže poslanecký klub OĽaNO a priatelia je jediným v parlamente, ktorý má dostatok poslancov potrebných na jej zvolanie.

Šéf obyčajných ľudí má aj „plán C“ k tomu, ako zaistiť, aby každý, kto sa zúčastní predčasných parlamentných volieb v septembri, dostal odmenu 500 eur. Tento plán je podľa Matoviča už aj známy, mal by mať podobu verejného prísľubu, že jeho hnutie nevstúpi do koalície s nikým, kto túto požiadavku nepodporí.

Viac k témam: 500 eurová odmena, Predseda hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO), Premiér Slovenskej republiky, Programové vyhlásenie vlády, Úradnícka vláda
Zdroj: SITA.sk – Matovič povedal, prečo OĽaNO a priatelia nepodporili Ódorovu vládu. Je za tým 200 eur na dieťa © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko