Ministerka kultúry Šimkovičová vymenovala nové riaditeľky Bibiany a SNK, sú nimi Petra Flach a Ivana Kostrabová

Ministerka kultúry Šimkovičová vymenovala nové riaditeľky Bibiany a SNK, sú nimi Petra Flach a Ivana Kostrabová

27.3.2024 (SITA.sk) – Ministerka kultúry Martina Šimkovičová (nom. SNS) vymenovala do funkcií nové riaditeľky Medzinárodného domu umenia pre deti Bibiana aj Slovenskej národnej knižnice (SNK) v Martine.

Ako pre agentúru SITA uviedla riaditeľka Odboru komunikácie Ministerstva kultúry (MK) SR Petra Bačinská, šéfka rezortu kultúry tak učinila v súlade so zákonom o výkone práce vo verejnom záujme. SNK v Martine od 26. marca vedie Ivana Kostrabová.

„Obdobne ministerka vymenovala Petru Flach do funkcie štatutárneho orgánu Bibiana, medzinárodný dom umenia pre deti – riaditeľka Bibiana, medzinárodný dom umenia pre deti, od 26. marca,“ informovala Bačinská. Doplnila, že na obe pozície bude v zákonom stanovenej lehote realizované výberové konanie.

Ministerka kultúry odvolala riaditeľku Medzinárodného domu umenia pre deti Bibiana Zuzanu Liptákovú aj generálnu riaditeľku SNK v Martine Katarínu Krištofovú. Obe riaditeľky vo funkcii skončili ku 25. marcu. V prípade Liptákovej šéfka rezortu kultúry využila zákonnú možnosť odvolania bez udania dôvodu, zamestnanci Bibiany ale v otvorenom liste vyjadrili nesúhlas s jej odvolaním.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: Bibiana – Medzinárodný dom umenia pre deti, Ministerka kultúry SR, Riaditeľka, Vymenovanie do funkcie
Zdroj: SITA.sk – Ministerka kultúry Šimkovičová vymenovala nové riaditeľky Bibiany a SNK, sú nimi Petra Flach a Ivana Kostrabová © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko