Novinári nespôsobili nefunkčnosť súčasnej vlády, podľa Remišovej si Fico musí uvedomiť dopady svojho toxického vládnutia (video)

Novinári nespôsobili nefunkčnosť súčasnej vlády, podľa Remišovej si Fico musí uvedomiť dopady svojho toxického vládnutia (video)

8.10.2024 (SITA.sk) – Novinári nespôsobili, že súčasná vláda nefunguje. Vyhlásila to podpredsedníčka Progresívneho Slovenska a Výboru Národnej rady SR pre kultúru a médiá Zora Jaurová. Reagovala tak na utorkovú kritiku médií a novinárov zo strany predsedu vlády Roberta Fica (Smer-SD).

Zle zakrytá snaha o cenzúru

Nie, pán premiér Fico, nie sú to novinári, ktorí spôsobili, že vaša vláda nefunguje, a že sa Slovensko pod vaším vedením rúti presne do takého pekla, v akom by ste chceli vidieť tých, ktorí strážia demokraciu,“ odkázala Jaurová premiérovi s tým, že jeho vyjadrenia svedčia o tom, že stráca poslednú silu a súdnosť, a tiež o tom, že v jeho vláde nevedia, ako funguje mediálna legislatíva a samoregulácia.

Myšlienka štátneho mediálneho úradu, ktorý by kontroloval novinárov, nie je ničím iným ako zle zakrytou snahou o cenzúru a obmedzovanie médií, aké existuje hádam iba v Severnej Kórei. Ukážte, že viete pomáhať ľuďom, zlepšovať život tých, ktorí žijú na Slovensku, a prestaňte bľabotať o pekelnom spiknutí novinárov, ktorí vám bránia vládnuť,“ uzavrela Jaurová.

Toxické vládnutie

Poslankyňa Veronika Remišová (Za ľudí) označila Ficove vyjadrenia za neprípustné a hanebné. „Namiesto toho, aby Fico vysvetlil občanom, prečo im berie a sebe dáva, nevyberane útočil na občanov a na novinárov,“ vyhlásila poslankyňa s tým, že je ďaleko za čiarou, aby predseda vlády nazýval novinárov „krvilačnými bastardmi“, a to v čase, keď spoločnosť rozdeľuje nenávisť. Podľa Remišovej nenávisť šíri práve Fico so svojimi kumpánmi.

Na základe nenávistných vyjadrení jeho straníckych kolegov bývalé novinárky pracujúce v neziskovej organizácii dostali vyhrážky obesením a rozrezaním za živa. Správanie Roberta Fica pripomína Vladimíra Mečiara v najhoršom období a sme v situácii, keď vláda predstavuje bezpečnostné riziko pre vlastnú krajinu,“ zdôraznila poslankyňa a pokračovala, že nenávistné a nedôstojné prejavy predsedu vlády ukazujú, že viac ako doživotnú rentu potrebuje Fico pochopiť, kde sú hranice ľudskej slušnosti a aké dopady môže mať jeho „toxické vládnutie“.

Vláda debilov a idiotov

Podľa poslankyne by sa mal v tejto súvislosti ozvať aj prezident Peter Pellegrini. Fico v utorok na tlačovej besede vyhlásil, že spôsob, akým médiá informujú o vláde, je neúctivý a hanebný. Médiá podľa neho vytvárajú obraz, že toto je vláda „debilov a idiotov, ktorí nevedia, čo majú robiť“.

Predseda vlády preto požiadal médiá, aby rešpektovali ich prácu, nepísali nezmysly a neklamali. „Prejavte úctu k tomu, čo vláda robí, lebo viete, že to nemáme ľahké, najmä z pohľadu stavu verejných financií,“ zdôraznil premiér.

Mediálny bordel

Novinári podľa Fica nevedia prehltnúť, že prehrali voľby a vyzval ich, aby sa prestali hrať na politikov. „Ste médiá, nie politici a musíte rešpektovať demokratické výsledky parlamentných volieb,“ dodal Fico s tým, že niektoré médiá len vymýšľajú, čo si na nich nájdu.

Veď sa spamätajte. Za každú cenu chcete len zle. Preto je taká atmosféra. Prečo mi strelili do brucha? No a sme tam! Tak sa spamätajte!“ vyhlásil Fico s tým, že je zvedavý, ako sa budú novinári tváriť, keď vyjdú na povrch nové informácie v súvislosti s atentátom.

Akonáhle prišli výsledky parlamentných volieb, išli ste proti nám ako krvilační bastardi. A robíte to od rána do večera,“ povedal premiér a súčasne upozornil na právo na opravu a odpoveď. Ako ďalej zdôraznil, nikde v nie je taký mediálny bordel ako na Slovensku.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: Ficova vláda 2023 – 2027 (koalícia Smer-SD Hlas-SD SNS), Novinári, Premiér Slovenskej republiky, Prezident Slovenskej republiky
Zdroj: SITA.sk – Novinári nespôsobili nefunkčnosť súčasnej vlády, podľa Remišovej si Fico musí uvedomiť dopady svojho toxického vládnutia (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko