Po šťavnatom kuracom mäse je dopyt – KFC na Slovensku zažíva masívny rozvoj

Po šťavnatom kuracom mäse je dopyt – KFC na Slovensku zažíva masívny rozvoj

9.10.2024 (SITA.sk) – Značka KFC, ktorá je po celom svete známa ako predajca kvalitného rýchleho občerstvenia, je populárna aj na Slovensku. Spoločnosť Queensway, ktorá je dlhoročným franchisingovým partnerom spoločnosti KFC, totiž plánuje na Slovensku otvoriť dve ďalšie nové reštaurácie KFC do konca roka 2024. Konkrétne koncom novembra v Martine a v Nitre začiatkom decembra.

Tri prevádzky pritom už spoločnosť Queensway tento rok otvorila. Ďalšie dve sú plánované v najbližších mesiacoch. „Sme firma, ktorá expanduje a každý rok otvárame niekoľko nových reštaurácií. Tento rok sme začali v Banskej Bystrici a v Poprade, momentálne pripravujeme expanziu aj do Nitry a Martina. Chceme byť všade, kde existuje dopyt po kvalitnom rýchlom občerstvení,“ vysvetlila Agnieszka Imsirovic, head of marketing a supply chain pre KFC Rakúsko & Slovensko zo spoločnosti Queensway.

Príprava otvorenia novej reštaurácie trvá pomerne dlho. Niekedy aj viac ako rok. Generálny manažér reštaurácie totiž musí napríklad absolvovať až ročné školenie. Keďže KFC je firma, ktorá si zakladá na tých najvyšších štandardoch kvality, poctivo dbajú na to, aby sa ich reštaurácie postavili a pripravili najlepšie, ako je to len možné, a aby splnili vysoké štandardy a požiadavky zákazníkov. Rovnakým spôsobom pristupujú aj k výberu svojich zamestnancov. Spoločnosť tak už teraz hľadá zamestnancov do nových prevádzok, ktoré vzniknú v Martine a v Nitre. Ak hľadáte prácu, ktorá vám bude po chuti, teraz je ten správny čas.

To, že KFC je medzi Slovákmi obľúbené, dokazujú aj čísla. Spoločnosť Queensway prevádzkuje v súčasnosti 14 reštaurácií KFC v Rakúsku a 13 reštaurácií prevádzkujú na Slovensku. Do konca roka by mali v Rakúsku pribudnúť ďalšie štyri reštaurácie a na Slovensku už spomínané dve. Týmto tempom je KFC čosKURA aj vo vašom meste! Obzerajú sa totižto stále aj po nových lokalitách, kde by nové reštaurácie mohli otvoriť – či už sú to priestory vo foodcourtoch, alebo po lokalitách, kde by mohla vzniknúť samostatne stojaca reštaurácia aj s drive thru.

„Zároveň kladieme mimoriadny dôraz na starostlivý výber a odbornú prípravu svojich zamestnancov,“ dodala Imsirovic. V súvislosti s novými prevádzkami v Martine a Nitre už aktívne prebieha nábor nových zamestnancov. „Svojim zamestnancom poskytujeme nielen profesionálne školenia a komplexné zaškolenie pri nástupe, ale tiež venujeme zvláštnu pozornosť dodržiavaniu prísnych štandardov kvality. Týmto zabezpečujeme, aby zákazník dostal rovnako chutný a kvalitný produkt vo všetkých našich prevádzkach vrátane novootvorených. Pri školeniach manažmentu sa navyše zameriavame na celkový chod prevádzky, aby sme dosiahli plynulý a efektívny chod reštaurácií,“ doplnila.

A prečo je toto rýchle občerstvenie také obľúbené? V KFC si totiž na svoje príde úplne každý. Milovníci šťavnatého, ale zároveň chrumkavého kuracieho mäsa si môžu napríklad pochutnať na dvakrát obaľovaných a jemne korenených Crispy Strips, ktoré sú najchrumkavejším a zároveň najšťavnatejším kuracím mäsom z KFC kuchyne. Fanúšikov štipľavého jedla poteší pálivé čili zo širokej ponuky Hot Chicken, ktoré patrí medzi najostrejšiu receptúru KFC. Vegetariáni zase ocenia Veggie Strips, ktoré sú založené na mykoproteíne – veľmi chutnej alternatíve na báze húb. A tešiť sa vždy môžu aj kávičkári! KFC Café totiž ponúka mimoriadne výraznú a krémovú taliansku kávu, ktorej výber kávových zŕn, presné praženie a následné spracovanie sa starostlivo monitorujú. Recept na úspech je jednoduchý. Máte chuť na niečo chrumkavé? Jasné, že KFC.

O KFC – Kentucky Fried Chicken

Plukovník Sanders otvoril svoju prvú reštauráciu na čerpacej stanici v roku 1930. Odvtedy KFC začalo svoj triumfálny pochod po celom svete. Dnes sa KFC nachádza vo vyše 125 krajinách a celkovo existuje viac ako 25 000 reštaurácií tohto svetového reťazca.

Na Slovensku existuje KFC od roku 2006 a má spolu zatiaľ 13 reštaurácií – šesť v Bratislave, po dve v Trnave a v Banskej Bystrici, po jednej vo Zvolene, v Košiciach a v Poprade.

Do skupiny Queensway, ktorá so svojím zanieteným personálom prevádzkuje hotely, reštaurácie, kaviarne a nehnuteľnosti vo Veľkej Británii, východnej Afrike, v Rakúsku a na Slovensku, patria zasa, okrem iného, aj značky ako Starbucks, Point A. Hotels, ibis Styles, Sloane Place či Montagu Place.

KFC patrí navyše do rodiny ďalších zvučných mien. Je to totiž dcérska spoločnosť skupiny Yum! Brands, Inc. so sídlom v Louisville, Kentucky, USA. Skupina Yum! Brands, Inc. s viac ako 25 000 reštauráciami má zastúpenie vo viac ako 140 krajinách sveta. K reštauračným značkám skupiny Yum! Brands patria okrem KFC aj Pizza Hut a Taco Bell.

Informačný servis

0Shares
Slovensko