Pridajte sa k ROADPOL Safety Days aj vy a podporte bezpečnosť na cestách

Pridajte sa k ROADPOL Safety Days aj vy a podporte bezpečnosť na cestách

16.9.2024 (SITA.sk) – Súčasťou moderného životného štýlu je nielen zábava a relax, ale aj uvedomelosť a zodpovednosť. Práve na zodpovednosť pri šoférovaní upozorňuje európska kampaň ROADPOL Safety Days, ktorá tento rok prebieha od 16. do 22. septembra. Na Slovensku sa k tejto iniciatíve pridáva aj občianske združenie Fórum Pi s rozumom spolu s partnermi, aby nám pripomenuli: Keď piješ, nešoféruj!

ROADPOL Safety Days, organizované Európskou sieťou dopravnej polície, sa tento rok konajú od 16. do 22. septembra a zameriavajú sa na zvýšenie bezpečnosti na cestách naprieč Európou. Cieľom je dosiahnuť nulový počet úmrtí na cestách aspoň počas jedného dňa a zvýšiť povedomie o bezpečnom správaní vodičov. Na Slovensku sa do ROADPOL Safety Days zapája aj o.z. Fórum Pi s rozumom (FPSR) s garanciou Polície Slovenskej republiky a ďalšími partnermi: Bolt, Nadáciou Allianz, Tester.sk a druhá najväčšia sieť čerpacích staníc na Slovensku – OMV a to prostredníctvom kampane Účet za nehodu, ktorá upozorňuje na dôležitosť zodpovedného správania na cestách.

Našim cieľom je nielen vzdelávať ľudí o zodpovednom pití alkoholu, ale aj aktívne prispievať k bezpečnosti na cestách. Každý z nás môže prispieť k tomu, aby sa znížil počet nehôd spôsobených alkoholom, a to najmä tým, že sa za volant posadíme len vtedy, keď sme úplne triezvi. Spolupráca s OMV nám umožňuje osloviť širokú verejnosť a zdôrazniť, že alkohol a šoférovanie jednoducho nejdú dokopy,“ približuje Tomáš Huba z o.z. FPSR, ktoré druhou fázou projektu Účet za nehodu prechádza z podnikov priamo na cesty ku vodičom.

Ľubica Slabejová zo spoločnosti OMV potvrdzuje, že kampaň Účet za nehodu, resp. Keď piješ, nešoféruj, im nie je ľahostajná: „Sme radi, že môžeme byť súčasťou tejto dôležitej kampane. Bezpečnosť na cestách je pre nás prioritou, a preto sme sa rozhodli podporiť Fórum Pi s rozumom v ich úsilí vzdelávať vodičov a prispievať k znižovaniu dopravných nehôd spôsobených alkoholom. Veríme, že takéto iniciatívy môžu skutočne zmeniť správanie na cestách a zlepšiť bezpečnosť nás všetkých.“

Zelená nálepka vyjadruje podporu bezpečnosti na cestách

Kampaň zahŕňa špeciálne video „Keď piješ, nešoféruj„, ktoré bude bežať na obrazovkách čerpacích staníc OMV a na sociálnych sieťach združenia. Vodiči, ktorí natankujú od 16. do 22. septembra na čerpacích staniciach OMV po celom Slovensku, tiež dostanú nálepku so zeleným volantom a QR kódom, prostredníctvom ktorého sa môžu zapojiť do edukačného online kvízu „Čo vieš o alkohole“ a vyhrať alkoholtester. Kvíz je okrem vodičov určený širokej verejnosti, zapojiť sa môže každý.

Veríme, že takouto interaktívnou formou sa nám podarí zvýšiť informovanosť o zodpovednej konzumácii alkoholu a podporiť bezpečnosť na cestách. Počas testovania svojich vedomostí o alkohole si zároveň každý účastník zvyšuje povedomie o účinkoch alkoholu a jeho zodpovednej konzumácii,“ dodáva na záver Tomáš Huba. Svoju podporu bezpečnosti na cestách môžu dať vodiči najavo aj osobne a to nalepením nálepky na auto.

www.pisrozumom.sk

www.ucetzanehodu.sk

Informačný servis

Viac k témam: PR, ROADPOL Safety Days
Zdroj: SITA.sk – Pridajte sa k ROADPOL Safety Days aj vy a podporte bezpečnosť na cestách © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko