Streľba v Chorvátsku má šesť obetí, polícia podozrivého útočníka zadržala v kaviarni (foto)

Streľba v Chorvátsku má šesť obetí, polícia podozrivého útočníka zadržala v kaviarni (foto)

22.7.2024 (SITA.sk) –
aktualizované 22. júla, 16:38

Šesť ľudí zabil útočník, ktorý v pondelok vstúpil do opatrovateľského domu pre starších v meste Daruvar v strednom Chorvátsku a začal strieľať. Ďalších šesť ľudí utrpelo zranenia.

Šéf chorvátskej polície Nikola Milina uviedol, že päť ľudí o život prišlo okamžite a jeden človek zomrel po prevoze do nemocnice.

Ide o bývalého policajta

Podozrivý z miesta činu ušiel. Polícia ho však onedlho zadržala v kaviarni neďaleko opatrovateľského domu. Útočník zabil päť klientov opatrovateľského domu a jedného zamestnanca, povedal šéf polície.

Podľa regionálnej chorvátskej televízie N1 sa útočník narodil v roku 1973 a je to bývalý policajt, ktorý sa zúčastnil vojny v Chorvátsku v rokoch 1991 až 1995. Podľa ďalších správ médií jednou z obetí je jeho matka, ktorá v opatrovateľskom dome žila desať rokov.

Obyvatelia sú šokovaní

Starosta mesta Daruvar Damir Lneniček sa pre televíziu N1 vyjadril, že všetci obyvatelia sú šokovaní. „Čo je príčinou, spúšťačom, ťažko povedať. To určí až vyšetrovanie,“ povedal Lneniček a dodal, že tragédia sa stala v súkromnom opatrovateľského dome, v ktorom bolo asi 20 klientov. Daruvar je kúpeľné mestečko, ktoré má 8 500 obyvateľov.

Podľa polície útočník použil neregistrovanú zbraň. Motív útoku vyšetrujú.

Viac k témam: Daruvar, Krimi, Streľba, Zahraničie
Zdroj: SITA.sk – Streľba v Chorvátsku má šesť obetí, polícia podozrivého útočníka zadržala v kaviarni (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko