Tím inšpektorov už vyšetruje nešťastie v bani v Novákoch, štyria zranení sú v kritickom stave

Tím inšpektorov už vyšetruje nešťastie v bani v Novákoch, štyria zranení sú v kritickom stave

27.4.2023 (SITA.sk) – Vo štvrtok v ranných hodinách sfáral do bane v Novákoch tím vyšetrovacích inšpektorov pod vedením Obvodného banského úradu v Banskej Bystrici. Podľa rezortu hospodárstva v bani ukončili práce záchranári Hlavnej záchrannej banskej stanice a stabilizovali situáciu na mieste nehody.

Vyšetrovanie banských inšpektorov bude prebiehať nestranne a odborne, striktne podľa zákona. Ministerstvo hospodárstva SR poskytne inšpektorom všetku potrebnú podporu a súčinnosť, ktorú budú potrebovať,“ informoval dočasne poverený minister hospodárstva Karel Hirman (Demokrati) v tlačovej správe.

Podľa rezortu hospodárstva v bani Nováky pravdepodobne náhle vyhorel metán. Po požiari evidujú deväť zranených, z toho sú štyria ťažko zranení v kritickom stave a štyria stredne ťažko zranení. Na mieste boli štyri posádky rýchlej zdravotnej pomoci a rýchlej lekárskej pomoci a v úvode dva vrtuľníky, ktoré sa starali o ťažko zranených.

Viac k témam: Baňa, Baňa Nováky
Zdroj: SITA.sk – Tím inšpektorov už vyšetruje nešťastie v bani v Novákoch, štyria zranení sú v kritickom stave © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko