Vláda zrušila štatút splnomocnenca vlády pre ochranu slobody vierovyznania alebo presvedčenia

Vláda zrušila štatút splnomocnenca vlády pre ochranu slobody vierovyznania alebo presvedčenia

13.11.2023 (SITA.sk) – Vládny kabinet na pondelkovom rokovaní zrušil štatút splnomocnenca vlády SR pre ochranu slobody vierovyznania alebo presvedčenia. Rozhodnutie nadobudne účinnosť 15. novembra.

„Vláda nepovažuje naďalej za opodstatnené a efektívne zachovanie agendy a pôsobnosti splnomocnenca vyplývajúcej zo štatútu v rámci štruktúr Úradu vlády Slovenskej republiky,“ zdôvodňuje vláda rozhodnutie v materiáli. Návrh na rokovanie predložil predseda vládneho kabinetu.

Splnomocnenec vlády pre slobodu vierovyznania alebo presvedčenia bol odvolaný uznesením vlády z 12. júla tohto roka. Zároveň vtedy vláda rozhodla o doplnení štatútu splnomocnenca, ktorý v súčasnosti stanovuje, že v prípade odvolania splnomocnenca a nevymenovania nového, vedúci Úradu vlády poverí osobu, ktorá bude viesť úrad splnomocnenca a vykonávať jeho hlavné úlohy až do vymenovania nového splnomocnenca.

Viac k témam: Vierovyznanie
Zdroj: SITA.sk – Vláda zrušila štatút splnomocnenca vlády pre ochranu slobody vierovyznania alebo presvedčenia © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko