Biden požiadal Kongres o viac ako 21 miliárd dolárov pre Ukrajinu, schválenie tejto sumy však môže byť zložité

Biden požiadal Kongres o viac ako 21 miliárd dolárov pre Ukrajinu, schválenie tejto sumy však môže byť zložité

11.8.2023 (SITA.sk) – Administratíva amerického prezidenta Joea Bidena vo štvrtok požiadala Kongres, aby poskytol Ukrajine núdzovú obrannú pomoc vo výške viac ako 13 miliárd dolárov a ďalších osem miliárd dolárov na humanitárnu podporu do konca tohto roka.

To predstavuje ďalšiu masívnu pomoc v čase, keď sa ruská invázia ďalej vlečie a Ukrajina tlačí protiofenzívu proti hlboko „zakoreneným“ silám Kremľa.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Agentúra AP naznačuje, že tentoraz môže byť schválenie finančných prostriedkov zložitejšie ako v predchádzajúcich prípadoch, vzhľadom na skutočnosť, že republikáni v Kongrese cítia veľký tlak, aby podporili svojho spolustraníka, bývalého prezidenta Donalda Trumpa, ktorý spochybňuje potrebu takejto výraznej podpory pre Ukrajinu a medzi americkými voličmi sa tiež o niečo znížila podpora pomoci Ukrajine.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine – august 2023 (fotografie)

Viac k témam: Americký exprezident, Americký prezident, Finančná pomoc, pomoc Ukrajine, rusko-ukrajinský konflikt, Zahraničie
Zdroj: SITA.sk – Biden požiadal Kongres o viac ako 21 miliárd dolárov pre Ukrajinu, schválenie tejto sumy však môže byť zložité © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Svet