Zelenskyj navštívil pri príležitosti 500. dňa ruskej invázie Hadí ostrov, je symbolom ukrajinského odporu (video)

Zelenskyj navštívil pri príležitosti 500. dňa ruskej invázie Hadí ostrov, je symbolom ukrajinského odporu (video)

8.7.2023 (SITA.sk) –
aktualizované 8. júla, 19:31

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj zverejnil v sobotu pri príležitosti 500. dňa ruskej invázie na Ukrajinu video jeho návštevy Hadieho ostrova.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Ostrov, ktorý je jedným zo symbolov ukrajinského odporu, v ňom Zelenskyj nazval „miestom víťazstva“, ktoré nebude nikdy dobyté. Informuje o tom spravodajský portál BBC.

Zelenskyj vo videu na platforme Telegram povedal, že Hadí ostrov je dôkaz, že Ukrajina vráti každý centimeter svojho územia, ktoré Rusko zabralo. „Chcem sa odtiaľto, z tohto miesta víťazstva poďakovať každému z našich vojakov za týchto 500 dní,“ vyjadril sa.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Prezident pricestoval na ostrov na člne s ďalšími predstaviteľmi a položil kvety na miestnom pamätníku. Vlani, niekoľko hodín od začiatku vojny na Ukrajine priplával k ostrovu ruský krížnik Moskva a vyzval tamojších vojakov, aby sa vzdali, inak ich budú bombardovať.

Vojaci však neustúpili a vulgárne Rusov poslali preč. Rusko ostrov potom obsadilo, vojakov vzalo do zajatia a napokon vrátilo pri výmene zajatcov. Ukrajinské sily dostali ostrov späť pod kontrolu vlani v júni.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: Hadí ostrov, rusko-ukrajinský konflikt, Ukrajinský prezident
Zdroj: SITA.sk – Zelenskyj navštívil pri príležitosti 500. dňa ruskej invázie Hadí ostrov, je symbolom ukrajinského odporu (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Svet