Prezident Zelenskyj odvolal tajomníka bezpečnostnej rady Oleksija Danilova, dôvod neoznámil

Prezident Zelenskyj odvolal tajomníka bezpečnostnej rady Oleksija Danilova, dôvod neoznámil

27.3.2024 (SITA.sk) – Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj nahradil jedného z najvyšších bezpečnostných predstaviteľov krajiny v rámci reorganizácie, ktorá nastáva, keď sa vojna dostala do tretieho roka od jej vypuknutia.

Zelenskyj odvolal Oleksija Danilova, ktorý pôsobil ako tajomník ukrajinskej Rady národnej bezpečnosti a obrany. Vo videu zverejnenom v utorok neskoro večer sa mu poďakoval za jeho služby a bez poskytnutia ďalších podrobností uviedol, že bude „preradený do inej oblasti“.

Zelenskyj nahradil Danilova bývalým šéfom ukrajinskej zahraničnej spravodajskej služby Oleksandrom Lytvynenkom. Zelenskyj neoznámil dôvody zmeny.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Rada národnej bezpečnosti a obrany je orgán na koordináciu politiky, ktorý zahŕňa najvyšších predstaviteľov a ktorej predsedá Zelenskyj.

Odvolanie Danilova prišlo v čase, keď vyčerpaní ukrajinskí vojaci zápasia s nedostatkom personálu a munície a čelia rastúcemu ruskému tlaku pozdĺž frontovej línie, ktorá sa tiahne cez tisíc kilometrov.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v marci 2024 (fotografie)

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt, Ukrajinský prezident, vojna na Ukrajine
Zdroj: SITA.sk – Prezident Zelenskyj odvolal tajomníka bezpečnostnej rady Oleksija Danilova, dôvod neoznámil © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Svet