Putin chce vystopovať Rusov bojujúcich v ukrajinskej armáde, nad zradcami nebude mať žiadne zľutovanie

Putin chce vystopovať Rusov bojujúcich v ukrajinskej armáde, nad zradcami nebude mať žiadne zľutovanie

20.3.2024 (SITA.sk) – Ruský vodca Vladimir Putin nariadil svojim bezpečnostným službám, aby vystopovali ruských občanov bojujúcich v ukrajinskej armáde. Referuje o tom web news.sky.com s odvolaním sa na Politico.

Nad zradcami nebudú mať žiadne zľutovanie

Šéf Kremľa na stredajšom zasadnutí predstavenstva Federálnej bezpečnostnej služby (FSB) povedal, že tí, ktorí bojovali za Ukrajinu, sú „zradcovia“ a nebude pre nich „žiadne zľutovanie“.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

„Žiadam, ako vždy v našej histórii, aby sme nezabudli, kto sú, identifikovali ich menom. Potrestáme ich bez premlčacej doby, kdekoľvek sa budú nachádzať,“ povedal Putin.

Prirovnal ich k Ruskej oslobodzovacej armáde

Rusov bojujúcich za Ukrajinu tiež prirovnal k Ruskej oslobodzovacej armáde, ktorá počas druhej svetovej vojny bojovala po boku nacistického Nemecka proti Červenej armáde.

„Pokiaľ ide o týchto zradcov, ich súčasní páni s nimi nemajú zľutovanie. Posielajú ich priamo do boja ako potravu pre delá. Dostanú, čo si zaslúžia,“ dodal.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v marci 2024 (fotografie)

Viac k témam: ruskí občania, rusko-ukrajinský konflikt, Ukrajinská armáda
Zdroj: SITA.sk – Putin chce vystopovať Rusov bojujúcich v ukrajinskej armáde, nad zradcami nebude mať žiadne zľutovanie © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Svet