Putin označil konanie vzbúrencov za „nôž do chrbta“ a v hre je budúcnosť Ruska (video)

Putin označil konanie vzbúrencov za „nôž do chrbta“ a v hre je budúcnosť Ruska (video)

24.6.2023 (SITA.sk) – Ruský vodca Vladimir Putin varoval pred „nevyhnutným trestom“ pre tých, ktorí rozdeľujú ruskú spoločnosť. Informuje o tom spravodajský portál BBC s odvolaním sa na Putinov príhovor k národu.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Šéf Kremľa tak reagoval na udalosti, ktoré nasledovali po tom, ako šéf ruskej žoldnierskej Wagnerovej skupiny Jevgenij Prigožin označil vedenie ruskej armády za zlo a sľúbil pomstu za raketový útok ruskej armády na wagnerovcov na Ukrajine.

Podľa Putina je v hre budúcnosť Ruska a konanie vzbúrencov označil za „nôž do chrbta“. Bez menovania Prigožina pritom poznamenal, že vysoké „ambície“ niektorých viedli k „vlastizrade“. V príhovore tiež uviedol, že niektorí Rusi sa nechali „zviesť na zločinecké dobrodružstvo“. Boli však podľa neho vydané všetky „potrebné príkazy“ na riešenie krízy a prisľúbil, že bude brániť Rusko.

BBC pritom upozorňuje, že počas krátkeho televízneho prejavu Putin ani raz nespomenul Prigožina a Wagnerovcov len pochválil za to, že bojujú za Rusko.

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt, Ruský prezident
Zdroj: SITA.sk – Putin označil konanie vzbúrencov za „nôž do chrbta“ a v hre je budúcnosť Ruska (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Svet