Rusko pravdepodobne vo vojne utrpelo až do 290-tisíc mŕtvych a zranených

Rusko pravdepodobne vo vojne utrpelo až do 290-tisíc mŕtvych a zranených

22.10.2023 (SITA.sk) – Rusko od začiatku jeho vojny na Ukrajine pravdepodobne utrpelo 150- až 190-tisíc permanentných obetí, a teda zabitých alebo zranených s trvalými následkami.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

O ruských stratách informuje vo svojom nedeľňajšom spravodajskom hlásení na platforme X britské ministerstvo obrany. So zranenými, ktorí sa zotavili a majú sa vrátiť na bojisko, celkový počet ruských obetí predstavuje 240- až 290-tisíc. Prostredníctvom svojej webstránky o tom informuje denník The Guardian.

Nedávne ruské útoky v meste Avdijivka prispeli k 90-percentnému nárastu ruských obetí, ktoré zaznamenáva ukrajinský rezort obrany, konštatuje Londýn. Snaha Ruska obsadiť Avdijivku sa podľa ukrajinskej armády v sobotu stretla s tvrdým odporom.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v októbri 2023 (fotografie)

Rusko od februára 2022 výrazne zvýšilo svoju silovú stopu zintenzívnením náboru, čo mu umožňuje lepšie vykonávať nákladné útoky, pripomína tiež britské ministerstvo obrany.

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk – Rusko pravdepodobne vo vojne utrpelo až do 290-tisíc mŕtvych a zranených © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Svet