Rusko zaradilo Česko na zoznam nepriateľských krajín! Toto im hrozí

Rusko zaradilo Česko na zoznam nepriateľských krajín! Toto im hrozí

Rusi sa rozhodli zaradiť na zoznam nepriateľských krajín Česko po tom, ako vyhostili z Prahy ruských diplomatov v súvislosti s výbuchom v muničných skladoch vo Vrběticiach.

Na tomto zozname už majú byť krajiny ako Poľsko, Ukrajina, Pobaltské štáty, Veľká Británia, USA, Kanada a Austrália. Menované krajiny mali podnikať nepriateľské akty voči Rusku, ktoré ovplyvňovali aj samotnú prácu ruských diplomatov v týchto štátoch. Veľvyslanci vraj nebudú môcť ani ponúkať prácu miestnym obyvateľom. Zoznam nemá byť vytvorený za účelom pomsty, ale z dôvodu zabránenia ďalších protiruských útokov. Krajiny majú možnosť Rusom dokázať, že proti nim neútočia a tým pádom je možné ich zo zoznamu odstrániť.

Ruský diplomat Baklánov tvrdí, že takéto opatrenia by mali byť dočasné a dúfa, že sa krajiny budú snažiť o utužovanie vzťahov s Ruskom.

,,Vo veľkých krajinách západnej Európy, ako je Nemecko a Francúzsko častokrát nesúhlasia s postojmi Ruska, ale dokážeme fungovať ako partneri. Za to vo východnej Európe je to iné, panuje tu voči Rusku vysoká agresia,“ hovorí ruská vláda.

0Shares
Svet Zaujímavosti