Sociálny systém by nemal byť stimulom pre imigráciu, rakúskym prisťahovalcom možno pribudne nová povinnosť 

Sociálny systém by nemal byť stimulom pre imigráciu, rakúskym prisťahovalcom možno pribudne nová povinnosť 

25.8.2023 (SITA.sk) – Rakúska ministerka pre integráciu Susanne Raabová prišla s myšlienkou zaviesť pre prisťahovalcov povinnosť dosiahnuť určitú úroveň nemčiny v prípade, ak chcú poberať sociálne dávky. Ako referuje web thelocal.at, týmto opatrením sleduje lepšie začlenenie prisťahovalcov na rakúskom trhu práce.

Raabová povedala, že by si vedela predstaviť systém, v ktorom by ľudia poberajúci určité druhy sociálnej podpory museli v určitom časovom období dosiahnuť „istú úroveň jazykových znalostí“, aby si udržali svoje výhody. Raabová podotkla, že sociálny systém by nemal byť „stimulom“ pre imigráciu.

„Myslím si, že je neprijateľné, najmä v súčasnej situácii na trhu práce, aby ľudia trávili roky v rámci sociálneho systému,“ povedala Raabová.

Dodala, že nechce, aby prisťahovalci ovládali „nemčinu na univerzitnej úrovni“, ale úplne by postačili základné vedomosti a zručnosti.

Viac k témam: Imigranti, rakúska ministerka
Zdroj: SITA.sk – Sociálny systém by nemal byť stimulom pre imigráciu, rakúskym prisťahovalcom možno pribudne nová povinnosť  © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Svet