Krvavý útok v Poltavskej oblasti: Ruské rakety zabili v nemocnici a vzdelávacom zariadení desiatky ľudí (video+foto)

Krvavý útok v Poltavskej oblasti: Ruské rakety zabili v nemocnici a vzdelávacom zariadení desiatky ľudí (video+foto)

3.9.2024 (SITA.sk) –
aktualizované 3. septembra, 20:28

Najmenej 51 ľudí zomrelo a ďalších 219 utrpelo zranenia, keď dve ruské balistické rakety v utorok zasiahli vojenský inštitút komunikácií a susednú nemocnicu v ukrajinskom meste Poltava.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Informoval o tom ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vo videozázname, ktorý zverejnil na svojom kanáli na komunikačnej platforme Telegram. Podľa gubernátora Poltavskej oblasti Filipa Pronina je až 18 ľudí pod troskami.

Pravdepodobne ide o jeden z najvražednejších útokov ruskej armády odvtedy, ako pred viac ako 900 dňami 24. februára 2022 začala vojnu proti Ukrajine. „Jedna z budov Inštitútu komunikácií bola čiastočne zničená. Ľudia zostali pod troskami. Mnohých zachránili,“ povedal Zelenskyj.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v septembri (fotografie)

Podľa ukrajinského ministerstva obrany bolo zachránených 25 ľudí. „Do záchrannej operácie sú zapojené všetky potrebné zložky,“ konštatoval ukrajinský prezident. Dodal, že nariadil „úplné a rýchle vyšetrenie“ toho, čo sa stalo.

Vojenský inštitút komunikácií vychováva dôstojníkov pôsobiacich v oblasti komunikácie a elektroniky. Hneď nebolo jasné, či mŕtvi a zranení sú len príslušníci ukrajinských ozbrojených síl, napríklad kadeti, alebo aj civilisti. Od začiatku invázie na Ukrajinu ruská armáda opakovane použila rakety proti civilným cieľom.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

I am horrified by the devastating news of Russia’s missile attack on an educational institution and a hospital in Poltava, Ukraine, which has claimed the lives of at least 41 innocent people and left more than 180 others injured.
This senseless violence against civilians is a… pic.twitter.com/lumda6lsuV

— Sviatlana Tsikhanouskaya (@Tsihanouskaya) September 3, 2024

Viac k témam: Balistické rakety, rusko-ukrajinský konflikt, ruský útok, Ukrajinský prezident
Zdroj: SITA.sk – Krvavý útok v Poltavskej oblasti: Ruské rakety zabili v nemocnici a vzdelávacom zariadení desiatky ľudí (video+foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Svet