Tragická nehoda autobusu v Južnej Afrike, pád z 50 metrovej výšky neprežilo najmenej 45 ľudí 

Tragická nehoda autobusu v Južnej Afrike, pád z 50 metrovej výšky neprežilo najmenej 45 ľudí 

29.3.2024 (SITA.sk) – Najmenej 45 ľudí zomrelo pri nehode autobusu v Juhoafrickej republike (JAR), keď spadol z mosta v horskom priesmyku. Jediným preživším tragického incidentu je podľa úradov osemročné dieťa, ktoré má vážne zranenia.

Samospráva provincie Limpopo informovala, že autobus spadol z výšky 50 metrov do rokliny a začal horieť. Podľa úradov vodič, ktorý neprežil, pravdepodobne stratil kontrolu nad vozidlom. Nehoda sa stala pri meste Mokopane, zhruba 200 kilometrov od hlavného mesta Pretória.

Pátracie operácie pokračujú, uviedla provinčná samospráva. Mnohé telá sú však spálené na nepoznanie a uväznené vo vozidle, zatiaľ čo iné pri nehode vymrštilo z autobusu.

Juhoafrický prezident Cyril Ramaphosa informoval, že obete sú pravdepodobne všetky zo susednej Botswany, odkiaľ išli do mesta Moria na obľúbenú veľkonočnú púť. Provinčné úrady uviedli, že autobus mal botswanskú poznávaciu značku. Nehoda je už predmetom vyšetrovania.

Viac k témam: Nehoda autobusu
Zdroj: SITA.sk – Tragická nehoda autobusu v Južnej Afrike, pád z 50 metrovej výšky neprežilo najmenej 45 ľudí  © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Svet