Umerov: Ukrajinský mierový plán, ktorý navrhol Zelenskyj, už zjednotil 83 krajín sveta

Umerov: Ukrajinský mierový plán, ktorý navrhol Zelenskyj, už zjednotil 83 krajín sveta

15.1.2024 (SITA.sk) –
Vytvorenie medzinárodnej skupiny pre vypracovanie mechanizmu stiahnutia sa ruskej armády z Ukrajiny navrhol ukrajinský minister obrany Rustem Umerov na nedeľňajšej schôdzke národných bezpečnostných poradcov pre ukrajinský mierový plán vo švajčiarskom Davose.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Ako informuje spravodajský web Ukrajinská pravda, Umerov to oznámil na Facebooku. „Ukrajinský mierový plán, ktorý navrhol prezident Ukrajiny Volodymyr Zelenskyj, už zjednotil 83 krajín sveta,“ napísal Umerov.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v januári 2024 (fotografie)

Podľa jeho slov nie je možné hovoriť o obnovení suverenity a územnej integrity Ukrajiny bez úplného stiahnutia sa ruských vojakov z okupovaných území. „Navrhujem vytvorenie medzinárodnej pracovnej skupiny na úrovni ministrov obrany a národných bezpečnostných poradcov, aby spoločne vypracovali mechanizmus stiahnutia sa vojakov,“ dodal Umerov.

Viac k témam: Mierový plán pre Ukrajinu, rusko-ukrajinský konflikt, Svetové ekonomické fórum, ukrajinský minister obrany, Zahraničie
Zdroj: SITA.sk – Umerov: Ukrajinský mierový plán, ktorý navrhol Zelenskyj, už zjednotil 83 krajín sveta © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Svet