Vo veľkej vojne neexistujú malé skutky, povedal Zelenskyj a zablahoželal Ukrajincom ku Dňu nezávislosti (video)

Vo veľkej vojne neexistujú malé skutky, povedal Zelenskyj a zablahoželal Ukrajincom ku Dňu nezávislosti (video)

24.8.2023 (SITA.sk) – Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vo štvrtok zablahoželal Ukrajincom pri príležitosti 32. dňa nezávislosti vojnou zmietanej krajiny. Informuje o tom spravodajský portál BBC.

Je to sviatok silných ľudí. Sviatok dôstojných ľudí,“ povedal Zelenskyj podľa tlačovej správy ukrajinskej prezidentskej kancelárie. „Nezávislú Ukrajinu“ pritom označil za to, za čo bojujú a ocenil prínos každého občana so slovami, že „vo veľkej vojne neexistujú malé skutky“.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Poďakoval aj všetkým Ukrajincom na frontových líniách spolu s dobrovoľníkmi a rodinami. Zároveň tiež vyjadril zármutok nad padlými vojakmi a nazval ich „hrdinami, ktorí zabránili tomu, aby sme stratili Ukrajinu“.

Zelenskyj okrem iného vyzdvihol „tisíce ukrajinských zdravotníkov, ktorí zachránili tisíce životov“, a tiež novinárov, ktorí šíria „pravdu o Ukrajine a tejto vojne v rôznych jazykoch“.

Prezident okrem iného ubezpečil Ukrajincov „pod okupáciou“, ktorí „čakali a budú svedkami návratu Ukrajiny“.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Na 24. augusta pripadá výročie vyhlásenia Ukrajiny z roku 1991, ktorým oznámila, že sa osamostatní od Sovietskeho zväzu.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine – august 2023 (fotografie)

Viac k témam: Nezávislosť, Ukrajinský prezident
Zdroj: SITA.sk – Vo veľkej vojne neexistujú malé skutky, povedal Zelenskyj a zablahoželal Ukrajincom ku Dňu nezávislosti (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Svet