Zeman chce prísť napriek hospitalizácii na Slovensko, plánuje podporiť Pellegriniho

Zeman chce prísť napriek hospitalizácii na Slovensko, plánuje podporiť Pellegriniho

27.3.2024 (SITA.sk) – Bývalý český prezident Miloš Zeman by napriek hospitalizácii chcel na budúci týždeň navštíviť Slovensko. Chce totiž podporiť kandidáta na prezidenta Petra Pellegriniho pred nadchádzajúcimi voľbami. Informuje o tom denník Blesk.

Ako však uvádza, nie je vôbec jasné, v akom stave bude Zeman po Veľkej noci a či mu lekári cestu schvália, keďže ešte v pondelok hovorili o tom, že prepustenie do domácej starostlivosti v najbližších dňoch nepredpokladajú.

„Všetko závisí na vývoji zdravotného stavu pána prezidenta, ktorý sa deň odo dňa zlepšuje. S lekármi budeme o tejto ceste hovoriť, uvidíme, aké zaznejú odporúčania,“ povedal pre Blesk bývalý kancelár Pražského hradu Vratislav Mynář.

Viac o téme: Prezidentské voľby na Slovensku 2024

Blesk uvádza, že podľa jeho informácií je práve Zeman ten, kto o ceste stále hovorí a chce ju uskutočniť.

Zemana hospitalizovali 14. marca pre plánované vyšetrenie. V dôsledku kritického nedokrvenia nohy súvisiaceho s cukrovkou však podstúpil operáciu. V piatok ho presunuli z jednotky intenzívnej starostlivosti na internú kliniku.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Prezidentské voľby na Slovensku 2024 (fotografie)

Zobraziť fotogalériu k článku:
Volebná noc 1. kola prezidentských volieb na Slovensku 2024 (fotografie)

Viac k témam: bývalý český prezident, Hospitalizácia, Kandidát na prezidenta Peter Pellegrini (Prezidentské voľby 2024), Prezidentské voľby na Slovensku 2024
Zdroj: SITA.sk – Zeman chce prísť napriek hospitalizácii na Slovensko, plánuje podporiť Pellegriniho © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Svet