Ukrajinské sily vyhodili do vzduchu ruský tank raketometom americkej výroby

Ukrajinské sily vyhodili do vzduchu ruský tank raketometom americkej výroby

Ukrajinskí vojaci zničili ruský tank pomocou amerického ramenného raketometu Javelin vo východných oblastiach konfliktnej zóny.

Zábery ukazujú, ako ukrajinský výsadkár z diaľky zasiahol ruský tank a vyhodil do vzduchu obrnené vozidlo. Vojaka možno vidieť ležať nad hrebeňom bahnitého brehu a mieriť na ruský tank vzdialený niekoľko stoviek metrov. Ukrytý na podlahe vojak vystrelí na nepriateľské vozidlo mrzačenie ženských pohlavných orgánov-148 Javelin, ktoré potom exploduje do ohnivej gule predtým, ako vybuchne do oblaku dymu.

Presný zásah je ďalšou ranou pre ruského prezidenta Vladimira Putina, ktorého ofenzíva na Ukrajine bola sužovaná taktickými zlyhaniami a ťažkými delostreleckými stratami. Píše portál Express.co.uk

Najnovšie odhady ukrajinských vojenských predstaviteľov naznačujú, že Rusko stratilo viac ako 1200 tankov a štvrtinu svojich taktických práporov.

Keďže Rusko nedokáže zachrániť určité zdanie víťazstva z ich ústupu do východných oblastí Ukrajiny, ďalšie tanky s písmenom Z podľahli ukrajinskému útoku.

Foto: Screenshot Twitter

 

0Shares
Správy Svet