V Trnave pribudnú parkovacie automaty. Zaplatiť sa v nich bude dať aj kartou

V Trnave pribudnú parkovacie automaty. Zaplatiť sa v nich bude dať aj kartou

Už od 1. augusta 2021 začne v Trnave platiť regulácia statickej dopravy. Okrem zmien vo výške parkovného a zavedenia prvej rezidentskej zóny na sídlisku Ľudmily Podjavorinskej prinesie aj ďalšiu novinku – moderné parkovacie automaty s rozšírenými funkciami.

Nové parkovacie automaty sa budú ovládať pomocou dotykového 10-palcového displeja. Ich obsluha bude pritom jednoduchá a intuitívna, celý proces bude v jednotlivých krokoch popísaný na displeji. Parkovné bude možné uhradiť v hotovosti aj platobnou kartou. Parkovací lístok už nebude potrebné umiestniť za sklo vozidla, pretože sa budú úhrady evidovať v elektronickej databáze. Kto nebude potrebovať vytlačený doklad, bude si môcť dať poslať potvrdenie o zaplatení parkovného na e-mail. E-mailovú adresu bude treba zadať iba prvýkrát, pri ďalšom zadávaní daného EČV si systém bude e-mail pamätať.

Mesto Trnava plánuje zakúpiť až 30 takýchto automatov, z toho tri rezervné, pričom v trnavských uliciach sa objavia do konca júla. Väčšina z nich bude stáť na pôvodných miestach, sedem z nich bude umiestnených v nových lokalitách.

Okrem parkovacích automatov sa bude dať parkovné zaplatiť prostredníctvom SMS správy a po novom aj v mobilnej aplikácii. Na dlhodobé státie budú k dispozícii aj parkovacie karty.

0Shares
Ekonomika Slovensko Správy z domova