VOJNA BUDE…

VOJNA BUDE…

Aby bolo jasné, vojna už prebieha. Nemám na mysli to, čo sa deje na hraniciach Ukrajiny. To je len vred, ktorý je jasne viditeľný a okolo ktorého skáču všelijaké našepkávače. Všetci sa tvária, že ju chcú vyliečiť, ale zdá sa, že to je to posledné, čo od začiatku chceli.

 

Vojna, o ktorej hovorím, obsahuje jeden výnimočný dôvod, a tým je nedovoliť Donaldovi Trumpovi vyhrať v USA za žiadnu cenu. A že ideológia ešte tesnejšej „progresívnej“ EÚ sa zrúti.

Celosvetová pandémia kovidu, nech si o nej myslí ktokoľvek čokoľvek, zmenila predchádzajúce predstavy o tom, kam smerujeme. Donedávna si väčšina ľudstva myslela, že stále kráčame vpred. A že všetko, čo musíme urobiť, je vyriešiť niektoré menšie problémy, ako je sociálny zmier, šírenie liberálnej demokracie po celom svete a zabezpečenie správnych podmienok na to, aby sme mohli povedať vetru a dažďu, kedy má fúkať alebo pršať. A nejako sa vysporiadať s hlúpym CO2, ktorý príroda potrebuje, ale inak vraj strašne škodí Zemi a ľuďom. Covid s nami zatriasol ako Božia ruka s vrecom hrachu a všetko je inak. Zdalo sa, že ľavicový pokrok zvíťazí a konečne nastane blažený svet ľudskosti, ale nestalo sa tak.

Zrazu tu máme hospodársku krízu, infláciu ako hrom, veľké plány sa ukazujú ako nereálne. Bohaté obyvateľstvo bohatých krajín sa vracia o 50 rokov späť do obdobia chudoby. Elektrina, plyn a ropa sú opäť nedostatkové a továrne sa zmietajú v kŕči. Teraz je jasné, že všetky slávne plány amerických demokratov, Hillary Clintonovej, Joea Bidena, Kamaly Harrisovej a bláboly o tom, ako čierny americký prezident Obama vyriešil rasizmus, sa ukázali ako nezmyselné. A radšej ani nemyslím na to, čo to urobí so šiestimi miliardami chudobných.

Nerozvinuté ázijské krajiny zrazu predbehli pokrok, Rusko sa nezrútilo. Ani sa neplazila po kolenách do Bruselu. A bývalé postkomunistické štáty nechcú byť poníženými služobníkmi. Hlasno vyjadrujú, že takto si to určite nepredstavovali. Nie je to tak dávno, čo veľký problém – emigráciu moslimov a Afričanov do Európy a Latinoameričanov do USA – trochu zmenšila vzbura pracujúcej triedy, robotníckej aj strednej triedy, na Západe.

Je jasné, že súčasné vedenie Západu sa s tým nedokáže vyrovnať. A toľko do nej investovala všestranne zmodernizovaná a vyfarbená marxistická ľavica! Fakulty vyprodukovali dve či tri generácie polovzdelancov, často starostlivo vybraných, len aby neboli mentálne bieli. A pomaly, takzvaným „dlhým pochodom cez inštitúcie“ (podľa vzoru maoistického „dlhého pochodu“, keď komunisti ovládli Čínu), sa dostali prakticky do všetkých riadiacich orgánov na Západe. Napríklad úplne ovládli vedenie Únie v Bruseli. A šikovnou politikou sa spojili na ideologickom základe a najmä na základe peňazí s rozhadzovačnými byrokratmi a nadnárodnými spoločnosťami. Veria, že môžu ľahko ovládať politiku aj hospodárstvo. Ako sa hovorí, urobili účet bez hostinského. V tomto prípade sú hostinskí obyčajní, bezvýznamní ľudia, ktorými pokrokári z celého srdca opovrhujú.

Všetko, alebo takmer všetko, čo sa pokrokári snažili zaviesť, vyvolalo značnú nevôľu a spoločnosť sa prakticky rozdelila na dve časti. Problém je v tom, že polovica, ktorá nesúhlasí s rodovo-zeleným fanatizmom, je tá časť populácie, ktorá živí tú druhú, takzvanú intelektuálnu (v skutočnosti arogantnú a nevzdelanú) polovicu.

V doslova zúfalej situácii, keď sa západný systém organizovaný ľavicou začína rúcať, sú tie státisíce a možno milióny „progresívnych“ príživníkov systému vystrašené z toho, čo sa s nimi stane. Väčšina z nich žije v pseudonáboženskej fascinácii vlastnými bludmi. A spoločnosť, ktorú sa v skutočnosti snažia zničiť, im za to veľmi slušne platí. Príklad energetickej krízy je toho dôkazom. Zakázať čo najviac výroby elektriny z atómu a uhlia, zničiť alebo zakázať ťažbu plynu a ropy a vymyslieť, podobne ako katolícki blázni v stredoveku, „odpustky“. Tieto takzvané emisné kvóty nie sú ničím iným ako novými náboženskými odpustkami, peniazmi, ktoré nová vládnuca trieda zhŕňa v domnienke, že si tak zlepší svoju ekonomickú úroveň.

Viem, že absolventi moderných škôl na Západe ani netušia, že jednou z iskier, ktoré zapálili najprv husitské hnutie a neskôr náboženské vojny v Európe, boli tieto morálne odporné, ľudsky odporné „odpustky“. Nezáleží na tom, ako sa volali a nazývali.

Táto nová pseudonobilita, ktorá je ideologicky veľmi podobná stredovekej inkvizícii, bude bojovať o pozície vo vládach, na univerzitách, v neziskových organizáciách a v globálnych spoločnostiach. Jednoducho sa nevzdajú, aj keby mali podobne ako stredovekí katolíci a inkvizícia rozpútať obrovskú ideologickú občiansku vojnu. Pretože im nič iné nezostáva. Tak ako inkvizícii nezostalo nič iné v čase, keď už bolo jasné, že doslovné dodržiavanie výkladu Biblie a starých „základných právd“, ako že Zem je plochá a že je stredom vesmíru, je neudržateľné. Rovnako ako tvrdenie, že pápež je neomylný.

 

Táto nová pseudošľachta, ktorá je ideologicky veľmi podobná stredovekej inkvizícii, bude bojovať o pozície vo vládach, na univerzitách, v neziskových organizáciách a v globálnych spoločnostiach. Jednoducho sa nevzdajú, aj keby mali podobne ako stredovekí katolíci a inkvizícia rozpútať obrovskú ideologickú občiansku vojnu. Pretože im nič iné nezostáva. Tak ako inkvizícii nezostalo nič iné v čase, keď už bolo jasné, že doslovné dodržiavanie výkladu Biblie a starých „základných právd“, ako že Zem je plochá a že je stredom vesmíru, je neudržateľné. Rovnako ako tvrdenie, že pápež je neomylný.

Všetci títo takzvaní pokrokári pôjdu a pôjdu cez mŕtvoly, aby bránili svoje zisky a privilégiá. Či sa bude strieľať aj na hraniciach Ukrajiny, neviem, ale v každom prípade je tento konflikt malou, aj keď vo svojich dôsledkoch možno zásadnou ukážkou toho, čo nás čaká.

Ak zámerne vychovávate státisíce nevzdelaných a nenažraných darmožráčov a necháte nové generácie infikovať bigotnosťou už od mladého veku, je len otázkou času, kedy vypukne veľký konflikt. Tak ako sa katolíci, keď mali absolútnu moc, nedokázali vyrovnať s meniacou sa spoločnosťou, tak ako to nedokázali internacionálni socialisti (boľševici) a národní socialisti (nacisti), nedokážu to ani súčasní pokrokári. Všetkými možnými spôsobmi sa snažia umlčať, ostrakizovať, cenzurovať a cenzurovať (zrušiť kultúru) všetkých svojich oponentov.

Kríza na ukrajinských hraniciach je skutočne demonštráciou obnovenej sily Ruska, ale ešte viac je demonštráciou toho, že západný pokrokový svet sa strašne bojí, aby v ďalších voľbách v USA nevyhral Trump alebo jeho schopnejší klon a celá konštrukcia už aj tak úplne šialenej ideológie sa nezrútila.

Obávam sa, že títo ľudia, ktorí už žijú úplne mimo reality (ako to dokazujú napríklad vo svojich vyjadreniach o Ukrajine), vôbec nie sú schopní pochopiť, čo vlastne robia. To, že minister zahraničných vecí Českej republiky doviezol pre Ukrajincov päťsto tašiek prvej pomoci pre ich armádu, ktorá má 250 000 vojakov a 900 000 záložníkov, je otrasné. Nemecká ministerka obrany Christine Lambrechtová bľabotá o tom, že Nemecko stojí pri Ukrajine, a potom, keď ukrajinský minister obrany požiada o 100 000 prilieb a nepriestrelných viest, pošle 5 000 prilieb a ani sa nezačervená.

Ruský minister zahraničných vecí Lavrov aj prezident Putin sa v televízii verejne a nahlas vysmievajú údajne európskemu ministrovi zahraničných vecí Josephovi Borellovi. Až tak, že sa ho Brusel už neodváži poslať nikam inam. Britská ministerka zahraničných vecí sa nechala zosmiešniť Lavrovom, pretože netuší, ktoré oblasti sú súčasťou Ruska a ktoré Ukrajiny. Preto dostala odporúčanie, aby sa nabudúce išla vopred opýtať sekretárky, aby mala relevantné informácie.

Teraz je už jasné, či začiatok konfliktu inicioval Putin. Aby Západ konečne pochopil, že Rusko nie je žiadnym bábätkom, ktoré stojí pred dverami panstva. Či to potom vystupňovali chlapci, ktorí do čela USA dosadili neschopného sklerotika Joea Bidena, to samozrejme neviem.

O tom, že Joe Biden je skutočne predstaviteľom moderného šialenstva a že od neho môžeme očakávať čokoľvek, svedčia najnovšie informácie o vymenovaní jadrového poradcu prezidenta USA. Je to niečo podobné, ako keď šialený rímsky cisár Caligula oznámil senátorom, že majú nového kolegu, konkrétne jeho koňa Incitata.

Autor a viac info:

0Shares
Správy