Izrael zaútočil na Sýriu najnovšími aeroballistickými raketami

Izrael zaútočil na Sýriu najnovšími aeroballistickými raketami

Izrael po prvý raz zasiahol Sýriu aeroballistickými raketami.

Izraelské stíhačky zasiahli Sýriu aeroballistickými raketami. S najväčšou pravdepodobnosťou ide o izraelskú besniacu raketu, ktorá je okrem toho, že je podľa niektorých správ aeroballistická, je aj hypersonická. Informácie o použití radikálne nových rakiet na izraelské útoky vedú sýrskeho novinára Alího Sarema.

Podľa predložených údajov izraelské rakety vstúpili do cieľa na aeroballistickej trajektórii. Zároveň je spoľahlivo známe, že na útoku sa zúčastnili izraelské stíhačky F-16, ktoré sú doteraz jedinými nosičmi aeroballistických rakiet Rampage.

„Táto agresia proti Masiyafovi je najdlhšia a najsilnejšia. Zdá sa, že Izrael sa pokúsil zamerať na obranné továrne v oblasti a podľa predbežných údajov sú rakety použité pri agresii nové, so silnou ničivou silou a sú aeroballistické, nepohybujú sa horizontálnou rovinou,“ uviedol sýrsky novinár Alí Sarem.

Predtým sa objavili informácie, že izraelské aeroballistické rakety „Rampage“ sú s vysokou pravdepodobnosťou hypersonické. To značne komplikuje ich odpočúvanie, čo pravdepodobne spôsobilo zničenie jedného z raketových systémov protivzdušnej obrany Pantsir-S v službe sýrskej armáde.

zdroj

0Shares
Šokujúce Správy Svet