Ako Vladimír Putin zle odhadol ekonomické náklady invázie na Ukrajinu?

Ako Vladimír Putin zle odhadol ekonomické náklady invázie na Ukrajinu?

Je šachista a predvídal všetky kroky, ktoré Západ urobí z ekonomického a vojenského hľadiska.

Jediná chyba, ktorú urobil, bola, že podcenil obrovský príval informačnej propagandy, ktorú proti Rusku spustili západné médiá.

Vidíte tieto fronty??

V Rusku k dnešnému dňu – viac ako 70 % bankových kariet stále funguje, ale obchodníci sa ich boja akceptovať zo strachu, že neskôr nedôjde k zúčtovaniu a vznikne im strata (predstavte si, že by ste na svoju kartu Deutsche Bank previedli 10 miliónov rubľov a potom zistili, že Deutsche Bank transakciu nezúčtuje).

Verejnosť stojí v rade pred bankomatmi, aby si vybrala hotovosť, rovnako ako pri našej demonetizácii.

Podobne 82,7 % Rusov v mestských centrách je pripojených na Google, Youtube atď. a čítajú a sledujú kanály a Facebook, kde sa hovorí o hrozných veciach, ktoré sa stanú Rusku.

Je to najvyšší stupeň šírenia strachu.

Ako šachista – práve tu má Putin veľký problém.

Čína tento problém predvídala už takmer pred 10 rokmi a odrezala celú krajinu od západnej propagandy a médií.

Väčšina sveta vrátane mojej krajiny Indie sa však stále úplne spolieha na západné médiá

Teraz má Putin šťastie – ruský ľud dlho trpí. Ticho trpeli viac ako 150 rokov od roku 1872 za cára. S výnimkou niektorých svetlých období trpeli vo všeobecnosti dobromyseľne. Takže ešte raz – toto by bola Putinova výhoda.

Keby to bolo v USA, Spojenom kráľovstve, Kanade alebo dokonca v Číne, mali by ste rozzúrených občanov, ktorí by protestovali, kričali a kričali, ale v Rusku (a našťastie aj v Indii) sú ľudia dlho trpezliví a dokážu tieto veci znášať trpezlivejšie.

Takto reagovala Afrika na Covida, ktorý povedal: „Brat!!! Už sme zažili LHASA, EBOLA, MARBURG… Covid 19 je najmenší z našich problémov. Jedlo je to, čo chceme“

Ale všimli ste si jednu vec???

Putin do tejto chvíle necenzuroval Facebook ani Google vo svojej krajine.

Zatiaľ čo demokratický Západ v 31 krajinách zakázal všetky ruské správy TASS, Sputnik , RT – Rusko má zatiaľ stále všetky západné správy a Facebook a Google.

Ďalšou výhodou však je, že – to nebude trvať príliš dlho

Západné médiá budú o tom všetkom prvých pár dní veľmi veľa informovať, ale povedzme, že to bude trvať 20 dní – čoskoro stratia záujem a prejdú na iné príbehy

Toto bol jediný Putinov prešľap

Mnohí lídri, ako napríklad maďarský premiér, boli nútení podporiť Ukrajinu, pretože mediálna propaganda bola taká mocná a silná, že z každého, kto podporoval Rusko, robili vyvrheľa.

Napríklad Čína je opakovane označovaná za vyvrheľa, ale Čína to už predvídala a jej krásny cenzúrny firewall znamená, že nikto nemôže počuť ani sa zaujímať o to, čo hovorí svet, zatiaľ čo Xu Qinduo, Tian Fei , Li Jingjing pokračujú vo svojom racionálnom spravodajstve na CGTN.

Indiu našťastie nazvali „bezmocnou“, pričom západné médiá tvrdia, že Módí je medzi skalou a tvrdým miestom. Táto vlna sa môže o niekoľko dní obrátiť a BJP môže byť vnímaná ako podpora ultrapravicových krídiel v Rusku s ich tvrdením a prirovnávaním hindutvy k ruskému nacionalizmu.

zdroj: quora

0Shares
Blog