Prídavné zariadenia vylepšia každý vysokozdvižný vozík

Prídavné zariadenia vylepšia každý vysokozdvižný vozík

Vysokozdvižné vozíky (VZV) patria k najpoužívanejším druhom manipulačnej techniky. Vďačia za to svojej univerzálnosti, keďže si poradia pri manipulácií s tovarom rôzneho druhu, či veľkosti. A dajú sa ešte vylepšiť.

 

Jednoduché, ale praktické riešenia v podobe staviteľných, či otočných nosičov

 

Okrem bežných investícii, ktoré využívanie vysokozdvižných vozíkov vyžaduje, akými sú palivo, či občasná kúpa nových pneumatík na VZV, nie je na škodu poobzerať sa aj po rôznych prídavných zariadeniach, ktoré sú pre vysokozdvižné vozíky k dispozícii. Poďme sa stručne pozrieť na niektoré z nich.

 

Jedným zo základných prídavných zariadení sú staviteľné nosiče. Podobajú sa na štandardné nosné vidlice, avšak umožňujú meniť rozostup medzi vidlicami, vďaka čomu môže VZV slúžiť na manipuláciu s rôzne veľkými paletami.

 

S vysokozdvižnými vozíkmi je možné aj vysypávať, či vylievať obsah debien, prepraviek, kontajnerov a podobne. Sú však na to potrebné otočné nosiče. Sú rýchlo otočné oboma smermi bez obmedzenia. Ich vidliciam je možné jednoducho zmeniť rozteč na potrebný rozmer podobne ako pri spomínaných staviteľných nosičoch.

 

Bočné posuvy vhodné pre každý VZV, či zvierajúce vidlice pre atypický tovar

 

Praktickými prídavnými zariadeniami sú aj bočné posuvy, ktoré sa montujú v podstate medzi VZV a štandardné nosné vidlice. Umožňujú posuv bremien o 100 + 100 mm do strany, čím umožňujú efektívnejšiu manipuláciu s tovarom, ktorý je tak možné nakladať a vykladať rýchlejšie. Vďaka tomu sa šetrí palivo, pneumatiky aj nápravy vysokozdvižného vozíka.

 

Na záver spomenieme ešte zvierajúce vidlice (samozrejme, prídavných zariadení je oveľa viac druhov). Tie okrem bežnej manipulácie umožňujú aj zvieranie bremien, prípadne prevoz bremien valcovitého tvaru naležato. Umožňujú totiž ručne nastaviť uhol vidlíc.

 

Zdroj obrázka:

 

Autor: gpointstudio / Shutterstock.com

0Shares
Doprava a infraštruktúra