Zomrel herec James Michael Tyler, známy z populárneho sitkomu Priatelia

Zomrel herec James Michael Tyler, známy z populárneho sitkomu Priatelia

25.10.2021 (Webnoviny.sk) – Vo veku 59 rokov zomrel americký herec James Michael Tyler, známy najmä ako Gunther z obľúbeného seriálu Priatelia (1994 – 2004). Informuje o tom spravodajský portál BBC s odvolaním sa na jeho manažéra. „Tyler odišiel pokojne v nedeľu ráno vo svojom dome v Los Angeles,“ oznámil manažér v oficiálnom vyhlásení.

O chorobe statočne rozprával

Hercovi v roku 2018 diagnostikovali rakovinu prostaty v pokročilom štádiu a neskôr sa mu ochorenie rozšírilo aj do kostí.

Podľa manažéra o chorobe statočne rozprával, pretože chcel pomôcť čo najviac ľudom a preto sa zapojil aj do informačnej kampane, ktorá v rámci prevencie vyzývala, aby „si každý, kto má prostatu, dal už v štyridsiatke spraviť krvný test“.

Gunther, ktorého Tyler stvárnil v 150 epizódach Priateľov, bol čašník a manažér kaviarne Central Perk, kam chodili hlavní hrdinovia série. I keď Tyler nemal v populárnom sitkome toľko priestoru ako šiesti hlavní predstavitelia, jeho Gunther sa stal medzi fanúšikmi populárny.

Filmy The Gesture and the Word a Processing

V máji sa prostredníctvom Zoomu ukázal aj v očakávanom špeciáli Priatelia: Zase spolu (2021). „Úprimne, to bolo najnezabudnuteľnejších 10 rokov môjho života,“ vyjadril sa v tom čase.

Zármutok nad jeho úmrtím už prostredníctvom Instagramu vyjadrili Jennifer Aniston, ktorá stvárňovala Rachel, či predstaviteľka Monicy, Courteney Cox.

Tyler pokračoval v hraní i po tom, ako mu diagnostikovali rakovinu a podstupoval liečbu. V roku 2020 sa, napríklad, ukázal vo dvoch krátkych filmoch – The Gesture and the Word a Processing.

V roku 2021 zas jeho nahrávku básne If You Knew od Stephena Kalinicha upravili do podoby krátkeho videa pre účely kampane Prostate Cancer Foundation.

Viac k témam: Úmrtie
Zdroj: Webnoviny.sk – Zomrel herec James Michael Tyler, známy z populárneho sitkomu Priatelia © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Film a TV