Sagan sa lúči s majstrovstvami sveta, trojnásobný svetový šampión sa viac teší na horskú cyklistiku (video)

Sagan sa lúči s majstrovstvami sveta, trojnásobný svetový šampión sa viac teší na horskú cyklistiku (video)

5.8.2023 (SITA.sk) – Už v nedeľu sa slovenský reprezentant Peter Sagan rozlúči s majstrovstvami sveta v cestnej cyklistike. Tridsaťtriročného žilinského rodáka na šampionáte v Škótsku čaká 271,1 kilometrov, štart je naplánovaný do Edinburghu a cieľ v Glasgowe.

„Po tom, čo som videl trať, tak podľa mňa tieto preteky budú veľmi o šťastí. V prvom rade to bude o tom, kto príde prvý na okruh. A po pár kolách sa rozhodnú preteky,“ poznamenal vo videu Slovenského zväzu cyklistiky (SZC) Peter Sagan.

Desať okruhov

Priamo v uliciach Glasgowa absolvujú cyklisti desať okruhov. „Okruh nie je náročný prevýšením, ale tým, aký je technický. Pôjde o to, aby bol jazdec vpredu a tým pádom je to náročné na psychiku a sústredenie. Dôležité bude mať aj šťastie, pretože asi sa bude ‚padať‘. Podobný okruh bol v Glasgowe v minulosti na majstrovstvách Európy a došlo nejakých 35 až 40 pretekárov,“ zhodnotil trojnásobný svetový šampión z rokoch 2015 až 2017.

Pôvodne mal Sagan v nedeľu štartovať zo Slovenska úplne sám, napokon však bude mať v pelotóne aj krajana Matúša Štočeka.

„Nájazd by mal byť v pohode a uvidíme, ako bude fúkať. Rozhodovať sa bude asi v meste, kde je každých 200 až 300 metrov nejaká zákruta a do toho sú aj štyri strmé stúpania. Bude to o pozícii a bude to určite ťažké,“ povedal 24-ročný mladík.

Preteky v horskej cyklistike

Pre Petra Sagana však nedeľňajšie preteky na ceste s hromadným štartom nebudú posledné v Glasgowe. Počas nasledujúceho víkendu sa predstaví aj v cross-country na horskom bicykli.

„Viac sa teším na preteky v horskej cyklistike,“ poznamenal so šibalským úsmevom a na otázku, či sa pripravoval na súťaž na horskom bicykli, ironicky odpovedal: „Tri týždne som sa vozil po Francúzsku…“ Narážal tým na skutočnosť, že v júli absolvoval rozlúčku s Tour de France.

Viac k témam: Majstrovstvá sveta v cyklistike
Zdroj: SITA.sk – Sagan sa lúči s majstrovstvami sveta, trojnásobný svetový šampión sa viac teší na horskú cyklistiku (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Cyklistika