Bývalý šéf francúzskej tajnej služby varuje pred možnou občianskou vojnou kvôli masovej imigrácii

Bývalý šéf francúzskej tajnej služby varuje pred možnou občianskou vojnou kvôli masovej imigrácii

„Všetky moje nahromadené skúsenosti ma nútia predvídať temnú a dokonca veľmi temnú budúcnosť našich detí a vnúčat,“ povedal bývalý riaditeľ francúzskej tajnej služby v široko diskutovanom rozhovore.

Francúzsko a Európa musia opustiť masovú imigráciu a radikálne zmeniť svoju prisťahovaleckú politiku, varoval Pierre Brochand, ktorý bol riaditeľom francúzskeho DGSE v rokoch 2002 až 2008, počas rozhovoru uverejneného v jednom z najvplyvnejších francúzskych novín Le Figaro.

„Všetky multikultúrne spoločnosti sú odsúdené na viac-menej hlboké rozpory,“ vysvetľuje Brochand, ktorý bol jedným z najdlhšie slúžiacich riaditeľov DGSE, agentúry, ktorú viedol šesť rokov a ktorá je francúzskym ekvivalentom americkej CIA a britskej MI6. „V takejto situácii sa stáva, že menšiny sú násilní víťazi a väčšina je pokojná porazená.“

Počas svojej kariéry bol Brochand aj francúzskym veľvyslancom, najmä v Maďarsku a Izraeli. Už v júli 2019 verejne vyjadril svoj strach z občianskej vojny vo Francúzsku kvôli nekontrolovanej imigrácii.

Pierre Brochand v novom rozhovore povedal, že Francúzsko by mohlo smerovať k občianskej vojne, pretože masová imigrácia sa zrýchľuje a vytvára obrovské rozkoly vo francúzskej spoločnosti.

Jeho rozhovor pre Le Figaro bol zverejnený 24. marca v súvislosti s novým požiarom na francúzskych etnických predmestiach, najmä v Paríži a Lyone. Od minulého týždňa boli mestá Sevran a Aulnay-sous-Bois na predmestí Paríža scénami skutočnej mestskej partizánskej vojny a podobné scény boli videné v Villeurbanne a Vénissieux, na predmestí Lyonu. Zakaždým sú to incidenty medzi policajtmi, ktorí sa snažia presadiť zákon, a násilnými multi-recidivistickými zločincami, ktorí boli počiatočnou príčinou nepokojov, streľby a viacerých požiarov, pričom proti policajným jednotkám boli privolané ako posily.

Pre bývalého šéfa DGSE, ak sa dnes vo Francúzsku toľko hovorí o prisťahovalectve, je to preto, že je „čoraz ťažšie zabrániť Francúzom vidieť to, čo vidia“, a tiež preto, že „vo formulovom svete politiky sa zrazu objavila prelomová osobnosť, ktorá ich povzbudila, aby otvorili oči.“

Je zrejmé, že Brochand má na mysli Érica Zemmoura, ktorému sa podarilo umiestniť prisťahovalectvo do centra súčasnej volebnej kampane, aj keď sa zdá, že z toho sám neprofituje, podľa najnovších prieskumov verejnej mienky, ktoré ho uvádzajú len na približne 10 percent volebných zámerov, ďaleko za Marine Le Penovou, ktorá je v prvom kole, ktoré sa má konať 10. apríla, na úrovni približne 20 percent. Mali by sme však veriť prieskumom verejnej mienky, keď Zemmour naďalej priťahuje davy na svoje predvolebné zhromaždenia a láme rekordy divákov počas svojich televíznych vystúpení? Zemmourovi sa minulú nedeľu podarilo zhromaždiť niekoľko desiatok tisíc podporovateľov na námestí Trocadero v Paríži, čo sa žiadnemu inému kandidátovi nepodarilo. Píše portál RMX.

Alebo možno prostredníctvom Zemmourovho politicky nekorektného prejavu bude jeho úloha obmedzená na to, aby Marine Le Penovej poskytla obraz umiernenosti, ktorý jej umožní vyhrať proti Emmanuelovi Macronovi v druhom kole prezidentských volieb 24. apríla? To je to, čoho sa prívrženci Macrona začínajú obávať, ak máme veriť komentárom francúzskych mainstreamových (väčšinou pro-Macronových) médií v posledných dňoch.

V každom prípade, podľa bývalého šéfa DGSE, ktorý v žiadnom prípade nie je prvou osobnosťou, ktorá varovala Francúzov na túto tému, ak bude Emmanuel Macron znovuzvolený a Francúzsko radikálne nezmení svoju politiku, občianska vojna je na obzore.

0Shares
Správy Svet