Putin a Lavrov prirovnali Západ k nacistickému Nemecku

Putin a Lavrov prirovnali Západ k nacistickému Nemecku

Šéf Kremľa Vladimir Putin a jeho minister zahraničných vecí Sergej Lavrov odsúdili protiruské kroky, ktorými Západ reagoval na ruskú vojenskú operáciu na Ukrajine. V tejto súvislosti použili historické analógie, keď prirovnali Západ k nacistickému Nemecku.

„Vyhlásili proti nám ozajstnú hybridnú vojnu. Totálna vojna je termín, ktorý používalo hitlerovské Nemecko, dnes ho používajú mnohí európski politici, keď hovoria o tom, čo chcú spraviť Rusku,“ tvrdil Lavrov, podľa ktorého je cieľom európskych politikov „rozvrátiť, zlomiť, zničiť a zadusiť“ ruskú ekonomiku i Rusko vo všeobecnosti.

V podobnom zmysle sa vyjadril aj Putin: „Dnes sa snažia zrušiť celú tisícročnú krajinu, náš národ. Hovorím o zvyšujúcej sa diskriminácii všetkého spojeného s Ruskom, o tých tendenciách, ktoré sa rozvíjajú v mnohých západných krajinách“.

Poukázal pritom najmä na rušenie predstavení diel Čajkovského, či Rachmaninova alebo zakazovanie ruských kníh a spisovateľov. „Takúto masovú kampaň za zničenie nepohodlnej literatúry naposledy viedli takmer pred 90 rokmi nacisti v Nemecku,“ myslí si Putin.

zdroj: napalete.sk

0Shares
Správy Svet