Expertka na zbrane: „Rusom dojdu zbrane do konca roka.“

Expertka na zbrane: „Rusom dojdu zbrane do konca roka.“

VOLODYMYR ZELENSKYJ dostal záchranné lano, pretože Vladimírovi Putinovi by mohli dôjsť zbrane skôr, ako sa vojna na Ukrajine skončí.

Podľa lotyšského Insider viedli sankcie voči Rusku v kombinácii s úspešnými protiofenzívami ukrajinských vojsk k rýchlemu poklesu ruských zásob zbraní. Uviedla, že schopnosť krajiny viesť letecké útoky a raketové útoky riadenými paľbou bude v najbližších mesiacoch pravdepodobne vyčerpaná. Insider odhadol, že ruskej armáde do konca roka dôjdu zbrane.

Minulý mesiac expertka na obranu Larisa Brownová uviedla, že ruské sily sa snažia doplniť svoje delostrelecké zásoby, na rozdiel od Ukrajiny, ktorá neustále prijíma veľké zásielky zbraní zo Západu.

Pani Brownová načrtla novú správu, ktorá ukazuje, aké ľahké bolo pre ukrajinské obranné sily vytiahnuť ruské vojenské súpravy so svojimi ťažkými zbraňami.

Poznamenala tiež, že je dôležité, aby Británia vycvičila ukrajinských vojakov, keďže Spojené kráľovstvo sa zaviazalo vycvičiť tisíce ďalších ukrajinských vojakov. Píše portál Express.co.uk

Pani Brownová pre Times Radio povedala: „Do budúceho roka bude Rusko dosť bojovať, nebude schopné doplniť veľa svojich zásob, nebude mať pracovnú silu, zatiaľ čo Ukrajina bude dostávať čoraz viac západnej súpravy.

„A očividne majú ukrajinského vojaka, ktorý je momentálne vycvičený v Británii, a plánujú vycvičiť ďalšie tisíce.“

Začiatkom tohto roka expert na chemické zbrane Hamish de Bretton-Gordon pre Express.co.uk povedal, že ruská armáda je v dôsledku sankcií voči Rusku „na nízkej úrovni zásob zbraní“.

Odborník uviedol, že sankcie znamenajú, že len málo krajín bude Putinovi predávať „sofistikované zbrane“.

Povedal: „Výzvou bude, že najsofistikovanejšie zbrane si vyžadujú dosť high-tech a high-tech je sankcionovaný.

0Shares
Správy Svet