Pozor! Premýšľajte o tom, čo hovoríte médiám, vyzval Zelensky svojich ľudí

Pozor! Premýšľajte o tom, čo hovoríte médiám, vyzval Zelensky svojich ľudí

Na konanie Ruska musí reagovať celý svet! Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vydal ďalšiu dôraznú výzvu. Potom sa obrátil na svoje vlastné rady, štátnu správu, armádu a bežných občanov a požiadal ich, aby držali jazyk za zubami. Pretože všetko, čo povedia na verejnosti, napríklad v snahe o bombastické titulky, môže pomôcť nepriateľovi.

Na začiatku svojho nočného príhovoru k národu a svetu ukrajinský prezident oznámil, že sa zúčastnil na konferencii v Kodani, kde 26 krajín vrátane USA, Japonska a Nového Zélandu rokovalo o poskytnutí ďalšej vojenskej pomoci Ukrajine. Samotné Dánsko prisľúbilo ďalšiu pomoc vo výške 110 miliónov EUR. Pán Zelensky im poďakoval za všetku pomoc, ktorá bola dohodnutá a poskytnutá.

„Vo svojom prejave k účastníkom konferencie som zdôraznil, že všetci musia konať oveľa rýchlejšie a tvrdšie. Najmä po tom, čo sa Rusko uchýlilo k neskrývanému jadrovému vydieraniu. To, čo sa teraz deje okolo Záporožskej jadrovej elektrárne, je jedným z najväčších zločinov teroristického štátu. Dnes bolo na území elektrárne zaznamenané ďalšie ostreľovanie zo strany Ruska, a to v bezprostrednej blízkosti objektov JE,“ uviedol ukrajinský prezident.

„Rusko sa opäť zapísalo do dejín svetového terorizmu. Nikto iný nevyužil jadrovú elektráreň tak bezostyšne na to, aby ohrozil celý svet a stanovil si podmienky. A úplne všetci na svete by mali okamžite reagovať a vyhnať okupantov z areálu jadrovej elektrárne v Záporoží. Ide o celosvetový problém, nielen o potrebu Ukrajiny. Zdôrazňujeme to na všetkých úrovniach – od Bezpečnostnej rady OSN až po kontakty medzi štátmi. Iba úplný odchod Rusov zo Záporožskej jadrovej elektrárne a obnovenie plnej ukrajinskej kontroly nad situáciou okolo elektrárne zaručí obnovenie jadrovej bezpečnosti pre celú Európu,“ pokračoval Zelenskyj.

Prezradil tiež, že sa stretol so slávnym šéfkuchárom Josém Andresom. Povedal, že diskutovali o tom, ako pomôcť Ukrajine. Andres a jeho tím údajne pomáhali s dodávkami potravín vo viacerých krízových oblastiach a teraz pracujú na Ukrajine. Údajne spolupracuje s 5 000 ľuďmi, ktorí sa snažia dostať potraviny do postupne oslobodzovaných ukrajinských dedín. „Pre našich občanov bolo uvarených viac ako 130 miliónov jedál,“ prezradil Zelensky.

Poďakoval všetkým, ktorí poskytujú Ukrajine humanitárnu pomoc, všetkým, ktorí ošetrujú zranených Ukrajincov, všetkým, ktorí poskytujú napríklad rehabilitáciu. Poďakoval tiež ľuďom, ktorí sa starajú o vojnové siroty, ako aj tým, ktorí sa snažia obnoviť všetko, čo na Ukrajine zničili Rusi.

Potom sa rozlúčil tradičným „sláva Ukrajine“.

zdroj

 

0Shares
Správy Svet Video