Požiar rusko-nemeckej školy v Berlíne

Požiar rusko-nemeckej školy v Berlíne

Neznáme osoby založili v noci na piatok požiar pri vchode do telocvične rusko-nemeckej bilingválnej školy Lomonosov v Berlíne, uviedla berlínska polícia a dodala, že podpaľačstvo si nevyžiadalo žiadne obete.

„Po tom, čo neznáme osoby dnes ráno podpálili vchod do telocvične v Marzahne, vyšetruje teraz policajné oddelenie štátnej bezpečnosti na berlínskom kriminálnom úrade. Pozorný okoloidúci privolal hasičov a políciu na ulicu Allee der Kosmonauten okolo 3.20 h [02.20 h SEČ], keď si všimol dym v telocvični nemecko-ruskej školy,“ uviedla polícia.

Podľa vyhlásenia sa polícia spočiatku snažila požiar uhasiť, ale hasiči sa museli pripojiť, aby zabránili rozšíreniu požiaru. Píše portál Infowars.

„Požiar, ktorý podľa prebiehajúceho vyšetrovania založil neznámy s použitím zápalného zariadenia, poškodil náter budovy. Nikto nebol zranený. Vyšetrovanie pokračuje,“ uviedla polícia.

Sieť lomonosovských dvojjazyčných súkromných škôl pôsobí v Berlíne od roku 2006. Ponúkajú základné a stredoškolské vzdelanie v ruštine a nemčine. ruské priestory v zahraničí sa stali predmetom príležitostných útokov po tom, ako vláda 24. februára spustila operáciu na Ukrajine.

Špeciálna vojenská operácia bola reakciou na výzvy separatistických republík Doneck a Lugansk o pomoc pri potláčaní agresie ukrajinských vojsk. Ruské ministerstvo obrany uviedlo, že operácia je zameraná len na ukrajinskú vojenskú infraštruktúru.

0Shares
Správy Svet