Trump sa pokúša vyriešiť svoj problém s Putinom

Trump sa pokúša vyriešiť svoj problém s Putinom

Najskôr si prečítajte informácie z relácie „Meet the Press“ a politického oddelenia NBC o najdôležitejších politických udalostiach dňa a o tom, prečo sú dôležité.

Ak je pondelok … Opäť sa konajú rokovania medzi Ukrajinou a Ruskom. … Americkí vládni predstavitelia tvrdia, že Rusko požiadalo Čínu o vojenské vybavenie. … Prezident Biden vo Washingtone vystúpi na zasadnutí Národnej ligy miest a večer sa zúčastní na charitatívnej akcii DNC. … Sarah Godlewski odvysiela svoju prvú televíznu reklamu v senáte vo Wisconsine. … A Tom Brady je späť v tíme Bucs.

Ale najprv: Bývalý prezident Donald Trump sa snaží vyriešiť svoj problém s Putinom, ale stále sa mu nepodarilo kritizovať ruského vodcu rovnako, ako sa správa k ostatným svojim oponentom. Píše portál NBCNEWS.

„Myslíte si, že Putin prestane? Bude to stále horšie a horšie. Nebude to akceptovať. A my nemáme nikoho, kto by s ním hovoril. So mnou ste mali s kým hovoriť, nikto nikdy nebol voči Rusku tvrdší ako ja,“ povedal Trump v sobotu v Južnej Karolíne podľa Vaughna Hillyarda z NBC.

Trump dodal: „USA musia Putinovi jasne povedať, že má dve možnosti: Buď bude hneď rokovať o mieri, alebo bude čeliť krutým následkom vrátane snahy o trvalé odstránenie závislosti od ruskej energie.“ (V skutočnosti Biden už zakázal dovoz ruskej ropy.)

A bývalý prezident povedal o Putinovi aj toto: „Stáva sa, že je to človek, ktorý je jednoducho poháňaný, je poháňaný, aby to dal dokopy.“

Ako píše Jonathan Allen z NBC, vojna na Ukrajine spôsobila rozkol medzi Trumpom a republikánskymi elitami, pokiaľ ide o Putina.

Rozdelila aj voličov v Trumpovej krajine, ktorí chcú, aby Spojené štáty urobili viac pre Ukrajinu, píše Henry Gomez z NBC.

„Nemyslím si, že robíme dosť,“ povedala republikánka Mary Kingová v Steubenville v štáte Ohio. „Spýtajte sa verejnosti, čo je ochotná obetovať,“ dodala Kingová. „Každý deň sa modlím k svätému Mikulášovi, aby zachránil deti na Ukrajine, ktoré sú v nebezpečenstve.“

A, samozrejme, vojna Američanom len pripomenula, prečo Trumpa prvýkrát zbavili funkcie.

„Bol by som však rád, keby ste nám urobili láskavosť, pretože naša krajina si prešla mnohým a Ukrajina o tom vie veľa. Chcel by som, aby ste zistili, ako to bolo s celou tou situáciou s Ukrajinou, hovoria Crowdstrike,“ povedal Trump v roku 2019 ukrajinskému Zelenskému po diskusii o nákupe protitankových zbraní Javelin.

Viac Trump z roku 2019: „Veľa sa hovorí o Bidenovom synovi, že Biden zastavil trestné stíhanie a veľa ľudí sa o tom chce dozvedieť, takže čokoľvek, čo môžete urobiť s generálnym prokurátorom, by bolo skvelé.“

„Myslím si, že zverejnenie tohto prepisu ukázalo svetu, že máme administratívu, ktorá je pripravená vymeniť našu národnú bezpečnosť za osobný a politický prospech,“ povedala včera v relácii Meet the Press bývalá veľvyslankyňa USA na Ukrajine Marie Yovanovitchová.

0Shares
Správy Svet