Gyimesi sa ospravedlnil za Hegerov výrok, ktorý vraj ani nepovedal. Premiér označil tvrdenie poslanca za hrubú lož

Gyimesi sa ospravedlnil za Hegerov výrok, ktorý vraj ani nepovedal. Premiér označil tvrdenie poslanca za hrubú lož

15.1.2023 (Webnoviny.sk) – Poverený premiér Eduard Heger (OĽaNO) sa na sociálnej sieti ohradil voči poslancovi Národnej rady SR Györgymu Gyimesimu.

Poslanec Gyimesi sa v diskusnej relácii v televízii TA3 ospravedlnil za Hegerov údajný výrok, že občania musia trpieť vysoké ceny energií, lebo je to investícia do Ukrajiny. Poverený premiér tvrdí, že to nikdy nepovedal a označil to za hrubú lož.

Ukrajine treba pomáhať

V statuse dodal, že vždy opakoval a zdôrazňoval, že za energetickú krízu aj infláciu v Európe je zodpovedná len jedna osoba, a to Vladimir Putin.

„Opakovane tiež hovorím, že je potrebné Ukrajine pomáhať. Humanitárne, a áno, aj vojensky. Lebo deky ich síce ochránia pred chladom, ale nie pred raketami. Aj dnes, žiaľ, prišla správa o ďalšom vojnovom zločine Vladimira Putina. V meste Dnipro zasiahla ruská raketa obytný dom, v ktorom žili bežní ľudia. Ako ja, či aj vy. Správy hovoria o viac ako 20 mŕtvych. Neviem, prečo si niekto myslí, že k nám by bol Vladimir Putin milosrdnejší,“ napísal Heger.

Rusko je pre nás hrozbou

Doplnil, že ak niekto nechápe, že podporou Ukrajiny chránime i seba, tak zľahčuje hrozbu, ktorú pre nás predstavuje Rusko, a tiež zavádza občanov.

Heger tiež uviedol, že ako líder aj ako človek sa vždy postaví za to, čo je správne a zabíjanie nevinných ľudí určite správne nie je. „Nikdy sa neznížim k tomu, aby som zbieral lacné politické body očividnými klamstvami,“ uzavrel.

Viac k témam: Ceny energií, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: Webnoviny.sk – Gyimesi sa ospravedlnil za Hegerov výrok, ktorý vraj ani nepovedal. Premiér označil tvrdenie poslanca za hrubú lož © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko