Hygienici varujú pred nebezpečnou nemliečnou kašou pre dojčatá, bude stiahnutá z predaja (foto)

Hygienici varujú pred nebezpečnou nemliečnou kašou pre dojčatá, bude stiahnutá z predaja (foto)

14.9.2021 (Webnoviny.sk) – Úrad verejného zdravotníctva SR (ÚVZ SR) upozorňuje na nemliečnu ryžovú banánovú kašu od ukončeného štvrtého mesiaca dieťaťa značky Hami s trvanlivosťou do 20. apríla 2022.

Odbor laboratórnych činností RÚVZ so sídlom v Nitre a Národné referenčné laboratórium pre salmonelózy na ÚVZ SR zistili vo výrobku sérotyp Salmonella Enteritidis. Informovala o tom hovorkyňa ÚVZ SR Daša Račková v tlačovej správe.

Račková dodala, že príslušné orgány verejného zdravotníctva v SR prijímajú opatrenia na stiahnutie predmetného výrobku z trhu v SR.

„Výrobok bude zároveň hlásený aj do Rýchleho výstražného systému pre potraviny a krmivá (RASFF),“ uviedla. Spotrebiteľom odporúča výrobok nekupovať a zakúpený výrobok nepoužívať a prípadne ho vrátiť späť do miesta predaja.

Konkrétne ide o výrobok s číslom šarže 101248648 a EAN kódom 5900852047947.

Viac k témam: hygienici, nevyhovujúci výrobok, rýchly výstražný systém pre potraviny a krmivá (RASFF), ryžová banánová kaša
Zdroj: Webnoviny.sk – Hygienici varujú pred nebezpečnou nemliečnou kašou pre dojčatá, bude stiahnutá z predaja (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko