Kedy je pre vás vhodný pobyt v kúpeľoch v Turčianskych Tepliciach?

Kedy je pre vás vhodný pobyt v kúpeľoch v Turčianskych Tepliciach?

Zdravie je to najdôležitejšie, čo máme. A čím menej ho máme, tým viac si tento fakt uvedomujeme. Preto je potrebné dodať svojmu organizmu takú starostlivosť ako je to len možné. Napríklad aj občasným pobytom v luxusných kúpeľoch.

Liečbe obličiek a močových ciest sa nevenujú v žiadnych iných kúpeľoch na Slovensku

Luxusné kúpele? Tak to dokonalé sedí na tie v Turčianskych Tepliciach. A naviac ide o kúpele s bohatou históriou, keďže Turčianske Teplice patria medzi naše najstaršie kúpeľné mestá. Keďže takých máme viacero, rozhodne sa nedá povedať, že by to bolo nedostatočnou konkurenciou.

Čo sa v Turčianskych Tepliciach lieči? Kúpeľný pobyt v týchto kúpeľoch je pre vás vhodný ak si chcete liečiť ochorenia pohybového aparátu, neurologické, gynekologické, urologické ochorenia a ochorenia tráviaceho ústrojenstva.

Turčianske Teplice sú jediné kúpele na Slovensku, v ktorých sa liečia choroby obličiek a močových ciest. Pobyt v týchto kúpeľoch môže slúžiť aj ako podporná liečba v prípade onkologických ochorení.

Liečivá voda vám pomôže

Áno ako vo všetkých luxusných hoteloch aj v Turčianskych Tepliciach je pobyt sám o sebe relaxačný, keďže zabudnete na starosti všedných dní a necháte sa rozmaznávať priam kráľovskou starostlivosťou. Ale na tom predsa žiadne kúpele nestoja.

Hlavným liečebným prostriedkom je tu (tradične) termálna liečivá minerálna voda. Sú to práve jej účinky, ktoré predurčili tunajšie kúpele na to, aby v nich boli liečené vyššie spomenuté problémy.

Ak vás táto voda zaujíma viac, máme tu pre vás pár informácii o nej: je stredne mineralizovaná, hydrogénuhličitanová, vápenato-horečná, má zvýšený obsah horčíka a fluóru, je slabo kyslá a hypotonická. Jej celková mineralizácia prevyšuje 1524 mg.l-1 a dosahuje teplotu okolo 47 °C.

Zdroj obrázka:

Autor: Dusan Petkovic / Shutterstock.com

0Shares
Slovensko Zdravie