Klus je kandidátom Slovenska na člena Európskeho Dvora audítorov, podľa vlády spĺňa požiadavky

Klus je kandidátom Slovenska na člena Európskeho Dvora audítorov, podľa vlády spĺňa požiadavky

31.1.2023 (Webnoviny.sk) – Vláda schválila nomináciu Martina Klusa ako kandidáta Slovenskej republiky za člena Európskeho Dvora audítorov.

Klus podľa materiálu spĺňa požiadavku nezávislej a osobitne kvalifikovanej osobnosti vzhľadom na jeho skúsenosti zo zastávania vysokých štátnych funkcií, menovite jeho pôsobenie ako štátneho tajomníka na Ministerstve zahraničných vecí a európskych záležitostí SR.

„Počas svojho pôsobenia v tejto funkcii mal v pôsobnosti európske záležitosti vrátane výdavkovej stránky rozpočtu EÚ a koordináciu európskych politík naprieč ministerstvami SR, a zároveň aj prípravu agendy premiéra na Európsku radu,“ uvádza sa v návrhu.

Ako štátny tajomník rezortu zahraničných vecí a európskych záležitostí bol Klus tiež zodpovedný za prípravu a koordináciu pozície Slovenska na Európsku radu pri schvaľovaní viacročného finančného rámca rozpočtu EÚ na roky 2021 až 2027. Takisto pôsobil na pozícii podpredsedu Výboru pre Európske záležitosti Národnej rady SR, pričom v tejto pozícii sa aktívne venoval aj agende Európskeho Dvora audítorov.

Viac k témam: Výbor NR SR pre európske záležitosti
Zdroj: Webnoviny.sk – Klus je kandidátom Slovenska na člena Európskeho Dvora audítorov, podľa vlády spĺňa požiadavky © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko