McDonald’s Cup je pre tento školský rok odštartovaný! Základné školy sa môžu prihlasovať takmer celý mesiac

McDonald’s Cup je pre tento školský rok odštartovaný! Základné školy sa môžu prihlasovať takmer celý mesiac

19.9.2022 (Webnoviny.sk) – Tímovosť, stovky odohratých zápasov, tisícky malých futbalistov a futbalistiek, radosť z hry a pohybu a zážitky na celý život. Aj o tom je futbalový turnaj McDonald’s Cup. Základné školy z celého Slovenska majú šancu registrovať svoj školský tím do 24. ročníka McDonald’s Cupu do 10. októbra 2022 na stránke www.mcdonaldscup.sk a na https://sutaze.skolskysport.sk/.

Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR, Slovenský futbalový zväz a spoločnosť McDonald’s vyhlasujú už 24. ročník McDonald’s Cupu, futbalovej súťaže pre žiakov a žiačky základných škôl. „Začal sa nám nový školský rok, ktorý vrátil deti prezenčne naspäť do školských lavíc, z čoho máme veľkú radosť. O to viac sa tešíme, že môžeme úspešne a najmä bez prekážok naštartovať už 24. ročník legendárneho futbalového turnaja pre deti základných škôl – McDonald’s Cup,“ hovorí Lucia Poláčeková z McDonald’s Slovensko.

Už viac ako dve dekády McDonald’s Cup hostí na futbalových ihriskách žiakov a žiačky prvého stupňa základných škôl z celého Slovenska. U detí sa teší veľkej obľube. Celoročníková postupová súťaž školských tímov je určená ako chlapcom, tak i dievčatám, ktorých účasť vo futbalovom družstve je povinná. V prípade, ak základná škola zatiaľ nie je jeho súčasťou, mala by tak urobiť čo najskôr. Pre deti je pripravených mnoho aktivít a zaujímavých súťaží počas celého 24. ročníka turnaja.

Futbal, ktorý má tradíciu

McDonald’s Cup má na Slovensku dlhoročnú tradíciu. „Od spustenia McDonald’s Cupu v roku 1999 sme mali možnosť sledovať mnohé futbalové talenty a ja verím, že aj tento rok ich uvidíme na trávniku neúrekom,“ zdôrazňuje Vladimír Lupták zo Slovenského futbalového zväzu, ktorý je odborným garantom a spoluorganizátorom McDonald’s Cupu.

Patrónmi 24. ročníka McDonald’s Cupu sú esá slovenskej a zahraničnej futbalovej scény Róbert Boženík a Mária Korenčiová. „Je to pre mňa veľká česť a pocta byť opäť súčasťou McDonald’s Cupu. Každým rokom sa tento turnaj stáva zaujímavejší a atraktívnejší. Keď som bol malý, tiež som mal futbalové vzory, ktorým som sa chcel podobať a vždy som myslel na to, aby som to dotiahol tam, kde oni,“ hovorí Róbert Boženík, ktorý aktuálne oblieka šachovnicový dres klubu Boavista Porto.

Pod Tatrami sa rozhodne o víťazovi

O novom Majstrovi Slovenska sa rozhodne v dňoch 6. – 7. júna 2023 na dvojdňovom finále v Národnom tréningovom centre SFZ v Poprade. Futbalové družstvá sa postupne cez školské kolá kvalifikujú do okresných kôl, následne cez regionálne kolá do krajských kôl a víťazi krajských kôl sa stretnú na veľkom finále, kde spoznáme víťaza 24. ročníka McDonald’s Cupu.

Aktuálny ročník školskej súťaže je určený hráčkam a hráčom vo vekovej kategórii U10, ktorí sú narodení po 1. 9. 2012 a zároveň musia byť žiakmi 1. stupňa základných škôl.

Futbalové krúžky v školách pokračujú

Po úspešnom pilotnom štarte z minulého školského roka pokračuje v základných školách Športový futbalový krúžok „Po škole s McDonald’s Cupom„. Futbalové aktivity po skončení vyučovania sú určené pre deti prvého stupňa ZŠ vo veku od 8 do 11 rokov a majú za cieľ podporiť záujem chlapcov a dievčat o kolektívne športy, akým je aj futbal. Na žiakov a žiačky 3. a 4. ročníka čaká športový krúžok futbalu, ktorý hravou formou motivuje k pohybu, posilňuje tímového ducha, koncentráciu, samostatnosť i sebadisciplínu a zároveň sa deti pripravujú na školskú futbalovú súťaž žiakov a žiačok 1. stupňa ZŠ na Slovensku – McDonald’s Cup. Krúžok futbalu realizuje Slovenský futbalový zväz spoločne s McDonald’s Cupom.

Informačný servis

Viac k témam: McDonald’s Cup, PR
Zdroj: Webnoviny.sk – McDonald’s Cup je pre tento školský rok odštartovaný! Základné školy sa môžu prihlasovať takmer celý mesiac © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko