Tesco spolu so zákazníkmi pomôže  ľuďom v núdzi aj pred letom

Tesco spolu so zákazníkmi pomôže ľuďom v núdzi aj pred letom

14.6.2023 (SITA.sk) – Reťazec spúšťa mimoriadnu Potravinovú zbierku, aby podporil zraniteľné skupiny ľudí.

Spoločnosť Tesco je pevnou súčasťou komunít na celom Slovensku už vyše 27 rokov. Aj tento rok pribúda množstvo ľudí, ktorí potrebujú pomoc. Dôvodom je náročná ekonomická situácia, ktorá sa dotýka najmä tých najzraniteľnejších skupín, ako sú rodičia samoživitelia či dôchodcovia. Tesco preto v piatok 16. júna a v sobotu 17. júna 2023 organizuje mimoriadnu Potravinovú zbierku pre ľudí v núdzi v spolupráci so Slovenskou katolíckou charitou a s Potravinovou bankou Slovenska.

Tesco organizuje najväčšiu Potravinovú zbierku na Slovensku už vyše desaťročia. Tradičné zbierky pred Vianocami v posledných rokoch reťazec doplnil aj o mimoriadne zbierky na pomoc ľuďom v náročných časoch pandémie, vojny na Ukrajine a tentoraz chce pomôcť zraniteľným skupinám, ktoré najviac postihla inflačná kríza.

Mimoriadna Potravinová zbierka bude prebiehať vo všetkých 64 hypermarketoch a vybraných 12 supermarketoch Tesco[1], v ktorých môžu zákazníci darovať trvanlivé potraviny a drogériu na dobročinné účely. Súbežne sa môžu zapojiť a pomôcť aj z pohodlia domova prostredníctvom služby Tesco Online nákupy až do 30. júna 2023.

„Chudobou je na Slovensku ohrozených takmer 700-tisíc ľudí. Uvedomujeme si, že v dôsledku náročnej ekonomickej situácie ich počet narastá a naša pomoc je preto ešte dôležitejšia. Veríme, že aj zorganizovaním mimoriadnej Potravinovej zbierky pomôžeme zmierniť súčasné neľahké obdobie práve tým najzraniteľnejším. Po skončení zbierky Tesco navyše daruje charitatívnym organizáciám sumu vo výške 10 % z hodnoty všetkých darovaných výrobkov, hovorí Katarína Pšenáková, riaditeľka komunikácie Tesca na Slovensku.

Darované potraviny a hygienické potreby idú priamo na mieste v obchode charitatívnym dobrovoľníkom Potravinovej banky Slovenska a Slovenskej katolíckej charity. Všetky dary sa tak dostanú na lokálnu pomoc a tým, ktorí ich najviac potrebujú – najmä osamelým seniorom, rodičom samoživiteľom, ľuďom bez domova a ďalším, ktorí sa ocitli v neľahkej situácii.

„Sme radi, že spoločnosť Tesco a Slovenská katolícka charita dospeli k rozhodnutiu a vytvorili ďalšiu možnosť pomoci núdznym ľuďom v regiónoch Slovenska. Mottom, ktorým sa bude niesť táto zbierka, je ,V rodine sa vždy delíme‘ a pomoc, ktorú získame, posunieme zraniteľným skupinám našej spoločnosti, dopĺňa za Slovenskú katolícku charitu projektový manažér Erik Elek.

Tesco organizuje najväčšiu potravinovú zbierku na Slovensku už od roku 2013. Odvtedy spolu so zákazníkmi vyzbieralo viac ako 1 000 ton potravín a hygienických potrieb pre ľudí v núdzi v hodnote vyše 1,6 milióna eur.

Ako sa zapojiť do potravinovej zbierky:

Potravinová zbierka sa uskutoční vo všetkých 64 hypermarketoch Tesco a vo vybraných supermarketoch naprieč Slovenskom.
Prispieť do zbierky môžu všetci zákazníci, ktorí sa pri svojom bežnom nákupe rozhodnú kúpiť trvanlivé potraviny alebo drogériu navyše a darovať ich ľudom v núdzi.
Zákazníci môžu prispieť aj z pohodlia svojho domova prostredníctvom služby Tesco Online nákupy až do 30. júna 2023.
Vhodné na darovanie sú rôzne produkty ako napríklad ryža, cestoviny, múka, cukor, detské výživy, olej, konzervy, zaváraniny, čaj, káva, prostriedky na pranie, sprchové gély, mydlá či šampóny.
Darované potraviny stačí po zakúpení odovzdať dobrovoľníkom z charít alebo na vyznačené miesto za pokladničnou zónou.

[1] Potravinová zbierka sa uskutoční vo všetkých 64 hypermarketoch a vo vybraných supermarketoch Tesco v týchto lokalitách: Kysucké Nové Mesto, Nitra, Nitra promenáda, Stropkov, Kolárovo, Turzovka, Medzilaborce, Rajec, Prievidza Prior, Krásno nad Kysucou, Hurbanovo a Poprad Forum.

Informačný servis

Viac k témam: Letná potravinová zbierka, Potravinová zbierka, PR
Zdroj: SITA.sk – Tesco spolu so zákazníkmi pomôže ľuďom v núdzi aj pred letom © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko