Dušan Dědeček na súde priznal vinu, je stíhaný v súvislosti s tragickou nehodou na zastávke Zochova (foto)

Dušan Dědeček na súde priznal vinu, je stíhaný v súvislosti s tragickou nehodou na zastávke Zochova (foto)

8.6.2023 (SITA.sk) –
aktualizované 8. júna 11:07

 Dušan Dědeček obžalovaný v súvislosti s nehodou, pri ktorej na jeseň minulého roku zahynulo na autobusovej zastávke Zochova v Bratislave päť ľudí, priznal svoju vinu.

Urobil tak vo štvrtok v rámci vyhlásenia pred Mestským súdom Bratislava I. Ešte predtým Dědeček uviedol, že by mal záujem uzavrieť dohodu o vine a treste, prokurátor však nesúhlasil. Keďže súd vyhlásenie prijal, dokazovanie nariadil len pokiaľ ide o uloženie trestu.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Súd s Dušanom Dědečkom (fotografie)

Predseda senátu Pavol Tomík v tejto súvislosti prečítal znalecký posudok, podľa ktorého obžalovaný nie je závislý na alkohole.

Užíval však lieky, ktoré sa s alkoholom kombinovať nesmú. Na štvrtkovom pojednávaní sa zúčastňujú aj viacerí príbuzní obetí smrteľnej nehody. Tí si pred súdom voči Dědečkovi uplatnili nároky na náhradu nemajetkovej ujmy v desiatkach až stovkách tisíc eur.

Prokuratúra Dědečka koncom marca obžalovala z trestného činu všeobecného ohrozenia v nepriamom úmysle. Aj po podaní obžaloby ostáva Dědeček väzobne stíhaný väzobnem

Tragická nehoda na zastávke Zochova v Bratislave

Opitý vodič vozidla zn. Škoda SuperB zišiel v nedeľu 2. októbra minulého roku večer v Bratislave vo vysokej rýchlosti mimo vozovku na zastávku mestskej hromadnej dopravy Zochova. V tom čase sa tam nachádzalo približne 40 osôb, pričom vozidlo zrazilo ľudí čakajúcich na spoj.

Na mieste zahynuli štyri osoby, traja ľudia boli v kritickom stave prevezení do nemocníc, ďalší traja utrpeli zranenia vyžadujúce si ich ošetrenie v nemocniciach. Následne pribudla ďalšia obeť, bolo ňou 21-ročné dievča. U vodiča po nehode zistili prítomnosť alkoholu na úrovni 1,7 až 2 promile.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Auto narazilo do ľudí na zastávke Zochova v Bratislave (fotografie)

https://cdnv.sita.sk/sites/32/2022/10/nehodastaromestska.mp4

Viac k témam: Súdy, Tragická nehoda na zastávke Zochova v Bratislave
Zdroj: SITA.sk – Dušan Dědeček na súde priznal vinu, je stíhaný v súvislosti s tragickou nehodou na zastávke Zochova (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko